Aurous: Popcorn Time voor muziek


Posted 17 okt 2015 — by
Category Muziek, Streaming

Een week geleden is Aurous gelancheerd, het zou de Popcorn Time voor muziek moeten worden. De muziekindustrie is zich blijkbaar kapot geschrokken. De juridische kanonnen zijn direct ingezet en Aurous is voorlopig niet meer als download beschikbaar. Ik heb nog net op tijd een exemplaar kunnen downloaden om het uit te proberen.

aurous

Om kort te gaan, Aurous is een enorme tegenvaller. Popcorn Time haalt de films van het BitTorrentnetwerk en dat werkt als een trein, vandaar dat dit programma zo populair is ook al is het natuurlijk zo illegaal als wat. Van koppeling met BitTorrent is in het geval van Aurous geen sprake, waar het precies de bestanden vandaan haalt is onduidelijk, maar het aanbod is minimaal. Je kunt niet doorklikken op album of artiest, playlists maken of importeren is onmogelijk. Het is natuurlijk nog maar een eerste versie maar ik zou zeggen: snel vergeten dat Aurous.

TorrentTunes

Misschien heeft Aurous de fout gemaakt direct de publiciteit te zoeken en zo slapende honden wakker te maken. Er is al namelijk al enige tijd een Popcorn Time voor muziek die een stuk beter werkt:TorrentTunes en dat werkt wel via BitTorrent. Naast de webversie is er ook een desktopversie beschikbaar.

Allemaal leuk een aardig speelgoed, maar waarom zou je er tijd aan besteden? Zoals Torrentfreak terecht concludeert: Een Popcorn Time voor muziek hebben we al een een tijdje, het heet Spotify.