Blij met de nieuwe Spotify?


Posted 14 apr 2014 — by
Category Zonder categorie

De meeste gebruikers zullen inmiddels zijn voorzien van de nieuwe versie van Spotify. Ik ben persoonlijk wel tevreden met het nieuwe uiterlijk. Toch zie ik gebruikers die vragen of je in de instellingen de achtergrond weer op wit kunt zetten. Helaas, die optie is er niet.

Jouw Muziek

Spotify jouw muziek

Minder tevreden ben ik met de nieuwe feature “Jouw Muziek”. Fijn dat je nu eindelijk je favoriete albums op een aparte plek kunt opslaan, maar waarom verschijnen alle tracks op die albums automatisch in “Nummers” en de artiesten van die albums in “Artiesten”. Zo worden die afdelingen wel erg onoverzichtelijk. Lijkt me ook niet zo’n gek idee om de afspeellijsten in Jouw Muziek onder te brengen. Er valt dus nog wel het nodige te verbeteren.

Misschien leuk om even te kijken hoe de concurrent dit aanpakt?

Deezer

De belangrijkste concurrent Deezer heeft al tijden een overzichtelijke indeling waarin favoriete tracks, albums, artiesten en playlists netjes gescheiden blijven en overzichtelijk worden weer gegeven.

deezer albums Deezer albums

Qobuz
Ook de nieuwste aanwinst, de HiFi streamingdienst Qobuz, heeft een overzichtelijke indeling.

Qobuz albums

Dus mocht je op zoek zijn naar een dienst met een witte achtergrond en een betere indeling, dan weet je waar je moet zijn. Hiervoor kun je trouwens ook terecht bij Napster, Rdio, Google Music en nog en paar andere diensten maar om eerlijk te zijn bieden die naar mijn mening verder geen echte voordelen.

Het blijft toch een merkwaardig fenomeen. De beste dienst met de meeste mogelijkheden? Deezer wint dat met afstand. De dienst met de beste geluidskwaliteit?: Zonder enige twijfel is dat Qobuz.

Toch blijft de meerderheid kiezen voor Spotify. Het trage laden en de onoverzichtelijke interface zijn een dagelijkse ergernis.Toch blijf ik zelf ook Spotify trouw. Waarom? Ik kan het niet uitleggen.

 

 

  • rene schmidt

    Omdat overstappen “zo’n gedoe is”; omdat we verwend zijn; te lui? Qobuz is te duur en het goedkopere is qua geluidskwaliteit net zo goed als Spotify. Ik heb er via mijn iPad ook geen last van omdat ik de Sonos app gebruik. Op mijn iPod is het misschien nog wennen. Maar echt lekker werken doet het niet, of ik doe wat fout. Maar ja, is ook maar een iel schermpje. Ik begrijp eigenlijk niet zo goed waarom er features verdwijnen of ineens anders van kleur zijn. Ik wil gewoon zelf kunnen kiezen. Dus meer kleuren kunnen kiezen. Ook het verdwijnen van de grote albumhoezen in de playlist is bijzonder jammer. Was er leuk. Het lijkt wel alsof Spotify zo nodig leuke features eruit haalt en van anderen o.a. de kleur verandert zonder dat je daar als klant invloed op kunt uitoefenen. Het begint een beetje te ruiken naar “gedwongen nering”. Deezer vond ik zelf een jaar geleden niet veel bijzonders, misschien dat het nu beter is. Zal eens gaan kijken.