Clementine: Spotify, Grooveshark, Last.fm en radiostreams in één programma


Posted 09 jan 2012 — by
Category Muziek, Spotify

Mocht je zoeken naar een programma waar al je muziekluisterwensen samenkomen, dan kom je met Clementine een heel eind. Je kunt de muziek op Spotify luisteren, maar eveneens die op Grooveshark, Last.fm en dan even overschakelen naar KX radio of 3FM.

Ook de muziekverzameling op je harde schijf is beschikbaar. Maak een playlist en combineer daar streams en bestanden op je harde schijf. Nu denk je misschien, ja dat kan in Spotify ook! Maar als je toevallig een verzameling bezit met ook andere formaten dan MP3 of AAC gaat dat in Spotify mooi niet lukken. Clementine speelt ook al die FLAC en WMA-bestanden af die je de afgelopen jaren bijeen hebt gegraaid.

Een heerlijk programma om lekker mee te stoeien. Clementine barst van de opties. Het scrobblet naar Lasf.fm, de “love” knop is beschikbaar, songteksten zijn aan boord en het is Nederlandstalig. En wat dacht je van de zoekfunctie:

In één keer zoeken in je eigen voorraad en in Spotify! Ook leuk de song info. Als je een Last.fm-account hebt ze je hoe vaak je een song hebt afgespeeld en hoeveel keer de songs door alle Last.fm-gebruikers is beluisterd. Ook de songtekst krijg je er gratis bij.

Eén “nadeeltje” : Spotify werkt alleen als je een Premium account hebt en ook voor Grooveshark is een betaald account nodig om dat binnen Clementine aan de praat te krijgen.

Beschikbaar voor Windows, Linux en MacOS op www.clementine-player.org