De MXQ Music box


Posted 14 nov 2015 — by
Category Deezer, Muziek, Spotify, Streaming

Muziek streamen naar je stereo, er zijn net zoveel oplossingen als beperkingen. De een werkt niet met Android de ander niet met IOS, het geluid hapert, WiFi valt weg noem maar op. Tijd voor een oplossing die een einde maakt aan dat gedoe. In samenwerking met AndroidMiniComputer.nl ontwikkelden we de MXQ Music Box.

mxqmusicbox

 

Wat kan dit apparaatje bieden? Een paar voorbeelden:

Spotify

De MXQ Music Box is voorbereid op Spotify Connect. Je start de Spotify app op de MXQ Music Box en kunt vervolgens deze app bedienen met de Spotify app op je computer, smartphone of tablet. Gebruik je bijvoorbeeld je smartphone, dan is deze puur de afstandsbediening voor de app op de MXQ Music Box. De MXQ Music Box streamt direct van internet. Er wordt geen geluid verzonden van je smartphone naar de box. Goed voor een stabiele verbinding, de batterij van je telefoon stroomt niet leeg zoals bij streamen via AirPlay en het geluid wordt niet gecomprimeerd zoals bij Bluetooth.

Kodi

Op de MXQ Music Box is een speciale door ons beheerde versie van Kodi geïnstalleerd. Kodi is een mediacenter app waarmee je onder andere je eigen muziekcollectie kunt afspelen. Als je de MXQ Music Box aan je TV hebt gekoppeld, komt dat er zo uit te zien:

mxqmusicboxkodi

Kodi is zo ingesteld dat de achtergrondplaatjes automatisch verschijnen. Ook tonen van de songtekst is geen probleem.

Verder hebben wij Kodi voorzien een aantal op muziek gerichte add-ons. Je kunt daarmee bijvoorbeeld muziekvideo’s streamen, volledige concerten en alle belangrijke radiostations. Uiteraard is ook afspelen van je eigen videomateriaal mogelijk.

Ook Kodi kun je bedienen met je smartphone of tablet.Voor de iPhone en iPad is de Kodi Remote app een regelrechte aanrader. Meer info: http://kodi.wiki/view/Official_Kodi_Remote/iOS. Voor Android gaat onze voorkeur uit naar Yatse deze app is net iets veelzijdiger dan de officiële remote app Kore. Via Autostart and Stay kun je instellen Kodi automatisch start zodra de MXQ Music Box is opgestart. De TV hoeft dus niet per sé aan

Meer mogelijkheden:

mxqmusicboxstart

Spotify en Kodi zijn slechts een paar voorbeelden. Ook andere muziekdiensten als Deezer, Apple Music, Tidal en Qobuz kun je op de MXQ Music Box gebruiken. AirPlay is mogelijk evenals DLNA. Te veel mogelijkheden om nu allemaal te bespreken. We zullen in de komende tijd een aantal van deze mogelijkheden wat uitgebreider bespreken.

Je kunt de MXQ Music Box bestellen bij AndroidMinicomputer.nl Daar kun je ook meer informatie vinden.