Hoe promoot je je band via Spotify? Idee 2


Posted 09 jul 2011 — by
Category Muziek, Spotify

Vaak gehoord: om je band goed via Spotify te promoten moet je in een bekende playlist zien te komen. Goed, maar wat is een bekende playlist en hoe krijg je jouw nummer daar in?  Lijkt me niet makkelijk.

De kracht van de cover
Je kent het vast. Je gaat naar een concert met een onbekende band in het voorprogramma. Ondankbare taak, ze krijgen nauwelijks aandacht van het publiek, totdat ze een cover van een bekend nummer spelen. Ineens is iedereen bij de les. Frustrerend voor de muzikant misschien, maar wel een gegeven. Maak er daarom het beste van en doe er iets mee.

Breng je een album uit op Spotify of een andere online dienst, neem ook een cover van een bekend nummer op of breng die cover uit als single. Als je dan ook nog een nummer kiest van een band met een vergelijkbare stijl zit je helemaal goed.

Wat is het effect?
Als iemand zoekt op de titel van die track staat ook jouw versie in de lijst. Dan ben je nog maar één klik verwijderd van je doorbraak.

Goed, ik sla door. Hoe dan ook is het een kans die je heel eenvoudig zelf kunt creëren. Je hebt er geen platenmaatschappij of promotor voor nodig.

Not done een cover? Er zijn meer artiesten groot geworden met een cover, die soms nog bekender werd dan het origineel. Kijk maar eens in één van mijn favoriete Spotify playlists: Originals that are less famous than the cover versions

Dan rest er nog één ding. Hoe vindt de geïnteresseerde luisteraar makkelijk de weg naar je website? Via Google zullen ze een eind komen, maar makkelijk? De weg naar de website van een onbekende band is niet altijd makkelijk te vinden. Jammer dat Spotify of andere diensten daar niets aan doet. Dan moeten we zelf maar wat bedenken toch? In de volgende aflevering kan ik mogelijk een nieuwe dienst presenteren. Hou deze plek dus in de gaten.