Misverstanden over Spotify


Posted 19 mei 2010 — by
Category Muziek, P2P

Spotify is hot in Nederland, een flitsende start. Als je de diverse discussies over Spotify volgt blijkt dat er nogal wat misverstanden leven. Ik ga proberen er een paar weg te nemen.

Je hebt een invite nodig
Neen, je kunt zonder invite een Spotify Open account nemen. Nadeel van dit account is dat je maximaal 20 uur per maand kunt luisteren. Is dat te weinig dan kun je voorzover ik nu kan zien rustig een tweede account openen met een ander e-mailadres. Spotify controleert alleen op gebruikte username en e-mailadres. Er is ook (nog) geen controle op de juistheid van het e-mailadres.

Weet je een invite te scoren, dan heb je geluk en kun je nu nog Spotify Free nemen zodat je onbeperkt kunt luisteren. Invites zijn uitermate schaars en er zijn nogal wat scamsites die van alles beloven maar niet leveren. Ik vermoed dat Spotify van plan is Spotify Free binnenkort niet meer aan te bieden voor nieuwe klanten. Upgraden van Open naar Free is voorzover ik kan zien niet mogelijk.

Met een Spotify Unlimited of Premium zit ik meteen aan een jaarcontract vast
Nee, het mooie is dat je per maand kunt opzeggen. Wil je Spotify Unlimited of Premium een maandje proberen dan hoeft dat dus niet meer dan éénmalig €4,99 of €9,99 te kosten. Na je opzegging wordt je account de volgende maand vanzelf omgezet in een Spotify Free (mogelijk nu Spotify Open. Ik zoek dit nog uit)

Zonder Paypal of creditcard kan ik geen Premium account nemen
Er is een workaround. Je kunt regelen dat een ander een Premium e-card voor 1,3 of 6 maanden voor je koopt. Daarvoor kan deze terecht op http://www.spotify.com/nl/get-spotify/e-card/

Ik wil Spotify Free voor de radiofunctie
Dat lijkt een mooie optie, maar persoonlijk ben ik er niet zo kapot van. Het is veel leuker een playlist te laden en af te spelen. Dat kan ook met Spotify Open. Playlists kun je vinden op diverse sites . Voorbeeld: www.sharemyplaylists.com of www.playlistify.org

Op www.spotidj.com kun je zelfs min of meer een eigen Spotify radiostation starten of naar andere SpotiDj’s luisteren. Een hele lijst met sites voor playlists etc vind je op de site van Spotify

Ik heb geen geschikte smartphone, dus ik heb niks aan Spotify Premium
Dan doel je op het opslaan (downloaden) van tracks op je mobiel om ook off-line te kunnen luisteren? Dat off-line opslaan kan ook op een iPod Touch en op elke laptop of netbook. Handig in de trein, bus en op vakantie! Je kunt 3,333 nummers zonder verdere kosten een maand lang off-line gebruiken.

Lang niet alle muziek is beschikbaar
Klopt er zitten gaten in de collectie, maar Spotify heeft verreweg het beste aanbod van alle in Nederland beschikbare legale diensten. Je zult 80% tot 90% van je favoriete muziek vinden. Dat niet alles beschikbaar is ligt niet aan Spotify maar aan de platenmaatschappijen die Spotify geen toestemming geven om bepaalde albums en tracks aan te bieden.

Voordeel is dat je die gaten zelf kunt vullen. Je kunt tracks die je niet vindt downloaden en toevoegen aan je bibliotheek in Spotify. Heb je een Premium account dan kun je ook die gedownloade tracks op je mobiel, iPod Touch, laptop, netbook overzetten.

Je komt bijna in de verleiding om de desbetreffende platenmaatschappij dan een mailtje te sturen met de tekst:

Geachte dames en heren. U heeft blijkbaar besloten dit album niet via Spotify aan te bieden. Om het toch te kunnen luisteren heb ik een illegale bron moeten gebruiken om het te downloaden. Jammer, ik had u de royalties graag gegund. “

In Nederland is zo’n download legaal dus kunnen we dat hier nog straffeloos doen. Misschien gaan de maatschappijen dan inzien dat ze beter wel alles kunnen aanbieden.

Nog vragen, wensen of opmerkingen?
Plaats een berichtje en ik zal het uitzoeken/ beantwoorden.

Meer over Spotify vind je trouwens op onze site.

 • Helaas accepteert Spotify alleen maar betalingen via Paypal als aan het account een Creditcard gekoppeld is. Betalen via je saldo is onmogelijk.
  Nogal een gemiste kans!

 • Hans

  Er is wel een alternatief: Koop voor jezelf een E-card voor 1,3, of 6 maanden op http://www.spotify.com/uk/get-spotify/e-card/. Daar zit geen check op een creditcard aan je PayPal en je ziet niet meteen vast aan een abo.
  Als je bankrekening aan je PayPalaccount gekoppeld is kun je trouwens wel een abonnement nemen volgens mij

 • hoe kan ik doorlopend muziek beluisteren?
  nu is het zo dat ik na dat een song is afgelopen ik een nieuwe song moet selecteren om af te spelen.

 • Hans

  Je kunt tijdens luisteren de volgende song alvast in de wachtrij zetten of een playlist aanmaken. Oook kun je bestaande playlists laden via bijvoorbeeld http://www.hotspotify.com of http://www.sharemyplaylist.com

 • wilko

  Ik wil voor de site spotify betalen,maar als ik het niet meer zou willen en opzeggen,hoe en waar of welke link moet ik hebben om dit te doen?

  Alvast bedankt

  gr Wilko

 • Hans
 • wilko

  Mag ik jou bedanken,Hans!
  Ik ben er echt mee geholpen

  bedankt, Wilko

 • wilko

  Zo, heb nu spotify en ben er erg blij mee.
  Zelf kan ik engels niet lezen en als ik wat wil weten zoek ik dit stap voor stap op ,of vraag bepaalde dingen.
  Ik ben een muziek liefhebber en ben blij dat er zo iets is als spotify.
  Maar hoe krijg ik mijn muziek ,die volgens spotify ook of-line te beluisteren is op mijn tellefoon of evt mp3

  Ik hoop dat er iemand is die mij dit stap voor stap kan en wil uitleggen

  alvast hartelijk dank
  Wilko

 • Ik heb een maand geleden spotify free geprobeerd en nu een premium account gekocht.
  hoe moet ik deze site nu openen want er gebeurt niets??
  in mijn directory staat wel het icoontje “spotify” en geeft wel spotify beeld weer maar deze meld off line!
  wat nu?

  Bvd

  IJsbrand

 • Hans

  Helemaal duidelijk is het mij niet maar probeer het eens zo. Klik linksboven op File en kies dan Exit. Start Spotify opnieuw en log in.

 • Hans

  Wilko wat voor mobieltje heb je? De lijst met geschikte toestellen staat onderaan op https://www.spotify.com/nl/mobile/overview/

 • wilko

  Nogmaals ,bedankt Hans
  Eigelijk dat als men zegt dat je of-line kunt luisteren naar je muziek,dat dit alleen kan via je bv laptop of i pfhone!
  De telefoon qau muziek is alleen te beluisteren als je daartoe een abonement hebt met internetverbinding. Dus en zonder dit geen spotify en zeker geen geluid…TOCH?
  mOCHT DIT OP WELKE MANIER WEL KUNNEN DAN HOOP IK DIT VAN 1 VAN JULLIE TE HOREN

  gr Wilko

 • Hans

  Offline luisteren betekent inderdaad luisteren zonder internetverbinding. Kan op een beperkt aantal mobiele telefoons. Wat voor telefoon heb je? Stuur even een mailtje naar info@digimuziek.nl dan help ik je verder.

 • wilko

  Hoe kan het dat spotify grarandeerd dat als je betaald voor het beluisteren van muziek dat de kwaliteit optimaal is.
  Ik beluister nu spotify en telkens komt er een iritant gezoom/gekraak een paar sec door de muziek heen terwijl er geen andere progamma,s open staan

  Ik betaal een hoop geld voor iets waar je je mateloos aan ergt
  Kan net zo goed een douwnloud site nemen,dan weet ik dat de kwaliteit minder kan zijn

 • Hans

  Wilco, een vervelend probleem. Ik heb daar zelf geen last van en ik heb daar ook eerder geen klachten over gehad of gezien. Is het niet iets met je pc zelf of je geluidskaart. Heb je trouwens Enable High Bitrate aangezet in de Settings?

 • wilko

  Ja ik heb dit allemaal gedaan,en aan mijn pc ligt het niet omdat deze juist hiervoor bestemt is en deze nog niet eens 3 weken oud is.
  Kijk ik vind de site fantasties,lekker snel en overzichtelijk.
  Alleen jammer dat je niet alle nummers hier kan vinden,,bedenk maar aan het nederlandstalige.
  Maar wat nu,,ik zou het zonde vinden om door de storing tijdens de muziek SPOTIFY op te moeten zeggen!

  gr Wilko

 • Judith

  ik heb net liedjes op mijn pc gedownload in spotify, nu wil ik deze graag overzetten naar mijn Itunes library. Maar ik weet niet hoe?
  Ik had ook geprobeerd om op mijn Ipod spotify te downloaden maar daar moet je eerst premium voor hebben voordat het goed werkt.
  Dus heeft iemand misschien een tip hoe ik mijn liedjes wel over kan zetten? Zo niet, weten jullie dan misschien nog een ander programma waar ik snel mee kan downloaden? Limewire is namelijk nogal traag:(
  Alvast bedankt!
  Groetjes Judith

 • Hans

  Judith,
  Je kunt met Spotify in principe alleen luisteren. Downloaden is wel mogelijk via Spotify bij 7Digital maar dan tegen betaling. Ik neem aan dat je dat niet hebt gedaan? De liedjes in Spotify kun je niet overzetten naar iTunes. Als je een iPod Touch hebt kun je wel liedjes vanuit Spotify op je iPod overzetten. Daarvoor moet je dan wel eerst een Spotify Premium account kopen.

  Snel downloaden? Dan zou ik Ares of Pirate eens proberen. Zie http://www.digimuziek.nl/pirate.htm

 • Judith

  Hans,
  Hartstikke bedankt! ik heb Ares of Pirate gedownload en hij werkt inderdaad super snel. Bedankt!
  gr

 • metto

  hoe kan je de muziek van spotify in itunes zetten en dus op je ipod. want je kan wel gewoon van spotify naar itunes slepen maar dan kan je het niet openen en afspelen. please help me.
  gr

 • Jules

  Ik gebruik nu een tijdje de gratis Spotify Open en dat bevalt me wel prima moet ik zeggen. Ik wil alleen graag de Unlimited proberen. Niet eens zozeer dat ik meer dan 20 uur per maand wil hebben (al is dat ook wel lekker), maar meer omdat ik die reclames tussendoor zo irritant vind!

  Maar zoals meerderen al opgemerkt hebben, is het dus niet mogelijk om aan een Unlimited account te komen zonder creditcard? Ik zit eraan te denken om eerst alleen die 7 dagen free trial te doen en die dan weer op te zeggen, maar zelfs daarvoor heb je een creditcard nodig?

  Ook zag ik staan dat je een e-card kon kopen als je geen creditcard hebt, maar als ik dit wil doen, heb ik bij de betaalmogelijkheden gewoon alsnog een creditcard nodig….??

 • Hans

  Naast creditcard biedt Spotify ook de optie om met PayPal te betalen. Zo’n PayPal account is zo aangemaakt.
  Hieronder de tekst die je ook terugvindt op http://www.digimuziek.nl/spotifypremium.htm

  Ga naar http://www.paypal.nl en klik op Rekening aanmaken.
  Koppel daarna je bankrekening (PayPal legt uit hoe dat werkt).
  PayPal maakt vervolgens ter controle twee kleine bedragen naar je rekening over.
  Daarna kun je op de site van PayPal de bankrekening bevestigen. Klaar!

 • Steven

  Weet een van jullie hoe lang een abbonomment duurt. Op de website zeggen ze 1 month maar bedoelen ze daar 30 dagen mee of echt tot het einde van de maand. En kan ik met een Spotify Unlimited abbonomment ook op mijn mobiel muziek beluisteren of kan dat alleen met een Spotify Premium acount?

  Mvg Steven

 • Hans

  Steven. i maand vanaf de datum van betaling. Voor gebruik op je mobiel eb je Premium nodig. Check ook even of je mobiel wel geschikt is. http://www.spotify.com/nl/mobile/overview/

 • Steven

  Harstikke bedankt!

 • Dave

  Ik weet niet hoor, maar ik heb spotify op mijn android telefoon en ik heb geen premium account en ik kan gewoon mijn muziek luisteren?!

 • David

  Ik wil voor iemand een E-card kopen met Spotify Unlimited, maar op de een of andere manier laten ze je alleen Premium kopen. Klopt dit? En zo ja, waarom?! Premium is dubbel zo duur en degene voor wie het wil kopen, WIL niet eens Premium want hij gebruikt het alleen op z’n computer!

 • Hans

  Helaas er zijn geen E-cards voor Unlimited. Waarom? Ik zou het niet weten.

 • Caroline

  Ik heb al een aantal maanden een premium account, naar tevredenheid. Ik kan de laatste drie dagen geen muziek meer opvragen, omdat ik steeds de melding krijg dat er problemen zijn met de verbinding met spotify. Hoe kan ik dit probleem oplossen?

 • Caroline

  Voor de volledigheid, ik maak gebruik van een Sonossysteem.

 • Eduard

  Het is inderdaad jammer dat je persé een creditcard moet hebben (ook bij paypal) om te kunnen subscriben. Die prepaid kaart is een leuk alternatief maar dan moet je persé premium nemen voor 10 euro per maand, terwijl unlimited meer dan voldoende is (ik luister toch alleen maar vanaf m’n pc).

  Ik zag wel dat als je premium bent dat je om kunt schakelen naar unlimited, maar staat dat wel in verhouding? Dat als ik bijvoorbeeld 1 maand premium heb wordt dat dan omgezet naar 2 maanden unlimited? Anders is het natuurlijk diefstal van je eigen portemonnee

 • Daan

  Ik ben al een aantal maanden in het bezit van Spotivy free, Dit vindt ik echt geweldig en wel zo dat die paar uurtjes per week er te snel door heen gaan. Ook ben ik nog al een audio fanaat en wil dus graag in een zo hoog mogelijke qualiteit mijn muziek beluisteren. Zat dus maar 1 ding op en dat is een PayPal account aanmaken en voor de premium gaan betalen. Helaas loop ik telkens vast vlak voor het eind van de afhandeling. Dit omdat ze vragen om mijn “card number” in te vullen. Ik heb alleen een normale bank pas dus hier kan ik niet aan voldoen. Toch maakt Spotivy wel reclamen dat je hun kunt betalen zonder creditcard???? Wat doe ik fout?? Groeten vanuit Haarlem, Daan

 • Daan

  Sorry ik had de laatste berichten niet gelezen boven mijn vraag…. SCHAAM SCHAAM!!!!! Bedankt, Daan

 • Michiel

  graag een spoedig antwoord!! Heb een tijd geleden spotify geinstaleerd en gebruik het niet. Wel betaal ik maandelijks 5€ dat word afgeschreven van mijn credit card, ben daar niet blij mee maar kom er ook niet vanaf! Heb via KPN een telefoon nr weten te krijgen van spotify maar dat klopt niet.wil er echt vanaf wie kan me helpen??? Alvast bedankt

 • nyons

  Hallo

  Weet iemand ook of ik de muziek van Spotify ook draadloos via mijn JVC Sophisti kan beluisteren. Ik gebruik voor te streamen TWONKY en TVsity.

 • Bern Wortelboer

  Hallo,

  Soms luister ik naar muziek op spotify en dan plotseling midden in een nummer wordt het zo 3 Db harder en dat is zeer hinderlijk. Ook overstuurd het signaal dan. verder zijn er regelmatig drop out in het signaal. Net of de cd overslaat. Komt toch zeker bij 1 op de 6 nummer wel een keer voor.
  Waar kan dat aan liggen. Heb geen goedkope geluidskaart.

 • Alex

  Hi,

  Ik heb spotify premium en gebruik het ook veel op mijn mobiel. Nu wil ik een aantal afspeellijsten downloaden op mijn mobiel zodat ik ook online kan luisteren. MAar als ik dat op downloaden klik blijft hij op 0% staan en lijkt hij niet te downloaden. Ik heb eerder al wel 3 albums gedownload op mijn mobiel. Maar nu lukt het niet meer.
  Kan iemand mij uitleggen wat ik verkeerd doe? Of is het een bug van spotify?

 • Eddy Ep

  hoe zet ik de afspeellijsten van itunes naar spotify

 • Peter

  Hoi allemaal,
  Ik gebruik al 2 jaar spotify maar ben sinds kort overgestapt op iTunes. Nu kan ik de muziek ook offline luisteren wat bij spotify niet egt handig gaat..
  Dat slurpt egt van je databundel op je telefoon, dus iTunes is uiteindelijk een goedkoper alternatief om offline muziek te luisteren.,.
  Omdat je weer een creditcard nodig hebt hiervoor koop ik giftcards op http://www.igiftcards.nl/

  Wat vinden jullie? iTunes of spotify

 • Anne

  Ik wil de 30 dagen gratis Spotify Premium proberen en er staat dat ik het gewoon kan stopzetten voor het einde van de periode. Er staat een link waar ik dat zou kunnen doen, maar toch kan ik het nergens vinden. Waar en hoe moet dit?

 • Annemiek

  Hoe zeg ik een abonnement Spotify premium op?

 • Ik vroeg me af hoe je een wachtrij kan annuleren. Zal vast heel simpel zijn, maar kom er niet uit! 😉

 • Sanne

  Ik heb een Ipod Nano, maar ik kan hiermee dus niks met spotify?

 • Patrick Lehman

  Kan ik ook een aantal playlists achter elkaar zetten zodat de muziek doorloopt ?
  Nu moet ik hem elke keer weer opnieuw aanzetten ?

 • Bregje

  via PayPal wordt er maandelijks 2 x een bedrag afgeschreven. €9,99 en €5.99. Volgends mij betaal ik nu dubbel tarief… Maar hoe ik dit moet veranderen…?
  Alvast bedankt!