Mooie nieuwe versie Spotify Soundrop App


Posted 17 apr 2012 — by
Category Apps, Spotify

De Soundrop App is zonder twijfel één van de populairste apps binnen Spotify. Je kunt lekker rondhangen in een room en luisteren naar muziek die je door andere Spotify gebruikers wordt voorgeschoteld, je kunt zelf ook tracks toevoegen en over muziek chatten.

De nieuwe features:

 • Het “track not available in your region” probleem is opgelost. Geen stilte meer als de track niet beschikbaar is in Nederland of België. Soundrop zoekt een andere song uit de lijst met dezelfde lengte en speelt deze af.
 • Je kunt een nieuwe room nu ook “curated” maken. Jij bepaalt dan volledig welke tracks beschikbaar zijn. Bezoekers kunnen alleen de volgorde van afspelen bepalen door te stemmen.
 • Het is nu mogelijk je eigen room te voorzien van een logo en de room een eigen naam geven. Leuk voor bijvoorbeeld bands om luisteraars in hun eigen room uit te nodigen en zo hun muziek te promoten.
 • Er is een zoekfunctie waarmee je naar rooms kunt zoeken op basis van naam en tags.
 • De chatmogelijkheden zijn verbeterd. Je kunt het formaat van het chatvenster aanpassen en gebruikers negeren.
 • Wanneer je via Facebook inlogt zie je ook welke vrienden op Soundrop actief zijn en in welke room.

Ik heb zojuist de Digimuziek room aangemaakt. Kom gerust langs en gooi er wat muziek in.

 • renato schmidt

  Jammer, maar dat gaat niet. Soundrop is alleen te gebruiken met een facebookaccount. Ten als Spotify overigens, maar daar had ik al een account voor de wijziging, dus geen gevolg voor mij. Ik weiger een facebookaccount te nemen louter en alleen om een andere dienst af te kunnen nemen. Ik bepaal liever zelf waar ik een account heb. En facebook is nu eenmaal privacyonvriendelijk. En ik ben niet de enige die er zo over denkt. Dit gezien de vele reacties op de site van Soundrop over mijn stukje daarop. Ook soundrop heeft aangegeven over een alternatieve login na te denken.

 • Hans

  Is waar maar een fake facebookaccount doet wonderen 😉 Soundrop is deze zonde wel waard.