Uren in Spotify op? Grijp de Tomahawk!

Ik weet het, die 10 uren gratis luisteren in Spotify zijn snel op. Je kunt natuurlijk Unlimited of Premium nemen, zelfs gratis uitproberen is mogelijk. Als dat echt geen optie voor je is, grijp dan nog even niet naar de illegale aanbieders. Ik heb nog een andere oplossing om je favoriete playlists toch helemaal gratis te kunnen luisteren.

Ga naar www.tomahawk-player.org, download en installeer het programma. (Windows, OS X of Linux). Het programma zal als het goed is meteen zoeken in mappen als Mijn Muziek, zodat je die met Tomahawk kunt afspelen en delen. Dat is voor nu even minder interessant.

Om de muziek van de diverse streaming diensten te spelen, maakt Tomahawk gebruik van zogenaamde Resolvers. Die zijn niet voorgeïnstalleerd, dat moet je zelf even regelen.

Ga daarvoor naar de Settings -> Configure Tomahawk en klik op Resolvers->Get more resolvers. Je krijgt dan een lijstje met beschikbare diensten.

Installeer de resolvers van YouTube, Soundcloud en Dilandau,

Start Spotify op, selecteer een playlist en sleep deze naar het Playlistsdeel in Tomahawk.

Ik doe het even voor in het filmpje hieronder:

[youtube hLzPrW8JadQ nolink]

Je ziet het, de lijst wordt volautomatisch gevuld met tracks die gevonden zijn op YouTube, Soundcloud en Dilandau. Zelfs de naam van de playlist wordt netjes overgenomen. Kun je zonder beperkingen  (en reclame) toch je favoriete playlistjes luisteren. Er zullen misschien een paar nummers ontbreken, maar daarvoor wacht je maar even totdat Spotify de uren weer heeft aangevuld.

 

 

Gerelateerde berichten

3 gedachten over “Uren in Spotify op? Grijp de Tomahawk!

  1. Je zou kunnen zeggen dat je ook een abonnement kunt nemen. Uiteindelijk moet ook de artiest ergens z’n brood mee verdienen. Het is niet vies of smerig of dom om voor muziek gewoon te betalen. Daarnaast krijg je voor het duurste abonnement ook nog eens goed kwaliteit streams. Wat van youtube afkomt of last.fm is qua geluidskwaliteit gewoon bagger. Muziek moet ook moii klinken, toch?

  2. Dat zeg ik toch in de tweede zin? Je argumenten zijn juist, maar ik wil niet steeds met een belerend vingertje wijzen.  

  3. Sorry, je hebt gelijk. Ik heb niet goed gelezen en te snel m’n boodschap ingetikt. Les voor de volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *