Het antwoord van Deezer op de Spotify Play Button


Posted 23 apr 2012 — by
Category Muziek

Na Tomahawk komt ook Deezer met een antwoord op de Spotify Play Button. Officieel is deze widget nog alleen beschikbaar voor partnersites zoals www.artrocker.tv, maar uit een korte inspectie van de code blijkt dat je de widget makkelijk kunt aanpassen en publiceren op je eigen site. Het bewijs:

Grote voordeel is dat je de tracks direct in je browser kunt afspelen op elke computer. Deezer is helemaal webbased. Bij de Spotify Play Button moet op de computer het Spotifyprogramma geïnstalleerd zijn.

Nadeel is dat je zonder een betaald Deezeraccount alleen 30 seconden previews kunt afspelen.

Maak je een account aan vanuit de widget, dan zou je gratis proefperiode van 15 dagen krijgen en kun je dus alle tracks volledig afspelen en ook de site van Deezer 15 dagen onbeperkt gebruiken. Omdat ik zelf een betaald account heb kan ik dat niet controleren. Iemand in de zaal die dit even kan uitproberen?

Update: Na aanmaken account (via Facebook) krijg je inderdaad een gratis proefperiode van 15 dagen van Premium+ en kun je de tracks volledig afspelen via de widget, maar ook op www.deezer.com en op je mobiel.  Met dank aan Arno voor het uitproberen.

 

 

 

 • Arno

  Ik heb het even geprobeerd. Zonder account wordt 30 sec afgespeeld. Daarna account aangemaakt en vervolgens kan ik hele tracks afspelen. Account aanmaken lukte mij overigens alleen via Facebook. Maar had me nog niet verdiept in Deezer wegens zeer tevreden over Spotify.

 • renato schmidt

  Hmm, Deezer is dus meer geworden dan alleen (smart)radio georienteerde muziek. Vermoed dat aanbod artiesten ongeveer overeenkomt met Spotify. Geluidskwaliteit 320 kb komt net als de abonnementsprijs overeen. En het is ook beschikbaar op de Sonos waarmee je het op je stereo aan kunt sluiten. En dat geeft nou net de meerwaarde ten opzicht van muziekdiensten die alleen via de pc te bereiken zijn. Moet dat ding altijd aan staan. Sony is ook gestart. Jammer, alleen met creditcard te betalen, dus dat houdt snel op. En niet op je stereo. Inmiddels kun je geselecteerde versterkers van Onkyo en Philips kopen waar Spotify al op zit. Ook WD TV Live biedt een apparaat voor nog geen € 100 met Spotify. Ontworpen voor aan te sluiten op TV. Als je dat met HDMI doet houdt je een stereo (met video) aansluiting over. Die moet je rechtstreeks op je stereo aan kunnen sluiten. Via een gratis App kun je het aansturen via je iPad of iPhone. Stuk goedkoper dan Sonos (€ 350) Maar Sonos biedt dan ook ondersteuning voor meer muziekdiensten zoals Deezer, Stitcher, Aupeo, Wolfgangs Vault, Internet Radio, je externe mediaspeler of harde schijf met muziek. Eens afwachten wat Ziggo gaat brengen met Wimp (noorwegen) of dat gratis voor All-Inn abonnees wordt, net als KPN Spotify aanbiedt.

  Overigens is Spotify wel veel andere diensten te slim af door o.a. met grote bedrijven zoals Coca Cola contracten af te sluiten. Streaming is de toekomst. Helaas dat sommige artiesten hier nog niet in mee willen. Maar het is niet te stoppen.

 • renato schmidt

  p.s. Sorry, mijn schrijfsel had geen relevantie met de play button. Is natuurlijk leuk op een website, dat je meteen muziek kunt luisteren. B.v. bij recensies van cd’s of artiesten. Maar meer ook niet. Echt luisteren doe ik vanuit een (luie) stoel. Oke, het is maar 320 kb maar mijn boxen geven het prima weer.

 • @Renato ik heb een WDTV Live (Hub) welke inderdaad Spotify heeft (mits abonnement uiteraard) en overigens ook Deezer al bevat het (nog) niet alle functionaliteiten/stabiliteit.

  Ik hoop overigens dat ooit Pandora ook weer beschikbaar komt in Nederland zodat ik die kan gebruiken via WDTV en computer. Of wie weet komt ooit Jango of Biit beschikbaar als WDTV app.