Muziek en video opnemen

Tegenwoordig kun je alle muziek online luisteren. Blip.fm, Spotify, Deezer, Jango en YouTube hebben (bijna) alles in voorraad.

Zou het niet makkelijk zijn als je er even snel MP3-tjes van kan maken? Natuurlijk kan dat. Er zijn ongelofelijk veel tooltjes om zogenaamde streaming music op te nemen. Meestal werken die niet op alle sites en als dat wel zo is ben je vaak nog even een tijdje bezig om er een net MP3-tje van te maken.

Het downloaden of opnemen van video's is meestal wat lastiger, maar met de juiste tools gaat je ook dat lukken.

Wij hebben de beste programma's voor voor je geselecteerd. Downloaden of opnemen is dan een fluitje van een cent.

Replay Music

Met dit programma kun je muziek op elke site opnemen en opslaan als MP3. Het maakt echt niet uit, het werkt op alle sites en met programma's zoals Spotify.

Replay Music herkent zelfs de tracks en geeft deze meteen de juiste naam en ID-tags en haalt ook de stiltes voor en na het nummer weg.

 

Als klap op de vuurpijl voegt dit programma de MP3-tjes desgewenst meteen aan iTunes toe.

Replay Music neemt de muziek rechtstreeks op van je geluidskaart. Je moet de song dus helemaal afspelen. Je kunt hier een probeerversie downloaden waarmee je maximaal 25 tracks mag opnemen. Een geregistreerde versie waarmee je onbeperkt kunt opnemen kost € 14,50. Dat geld haal je er natuurlijk makkelijk uit.

Replay Media Catcher

Nadeeltje van Replay Music is dat je moet wachten tot het liedje helemaal is afgespeeld. Heb je daar het geduld niet voor, dan is Replay Media Catcher het proberen waard. Zodra je een liedje start onderschept dit programma de stream. Je kunt het afspelen stoppen en Replay Media Catcher gaat rustig door met downloaden. Kun je alvast de volgende song starten en ook die zal Replay Media Catcher meteen oppikken.

Ook videos van YouTube kun je met dit programma downloaden en zelfs meteen omzetten in een voor de iPhone en iPod geschikt formaat.

Heb het beeld niet nodig dan maakt Replay Media Catcher van je YouTube filmpje net zo makkelijk een MP3.

Het werkt iets minder eenvoudig en soms zul je de instellingen even moeten aanpassen om de muziek of de video te kunnen opslaan. Het komt voor dat het onmogelijk is om muziek met Replay Media Catcher te onderscheppen, zoals bijvoorbeeld bij Spotify, maar dat is een uitzondering. In dat geval kun je alsnog met Replay Music het gewenste resultaat bereiken.

Voor de videosites waar Replay Music niet werkt kun je met Replay Video Capture alsnog het gewenste resultaat bereiken.

Download een gratis probeerversie van Replay Media Catcher

Replay Video Capture

Replay Video Capture neemt de video rechtstreeks op van je computerscherm. Dat werkt natuurlijk altijd. Het is ook niet beperkt tot opnemen van video-sites. Je kunt van alles wat je op je monitor tevoorschijn tovert een video maken. Van de games die je speelt tot de films die je op je PC afspeelt. Leuk om even dat mooie fragmentje met anderen te kunnen delen.

Nadeeltje is wel dat je wel de hele video moet afspelen om een volledige opname te kunnen maken. Je moet dus even geduld hebben maar je geduld wordt zeker beloond.

Download een gratis probeerversie van Replay Video Capture

video2mp3: YouTube naar MP3

Superhandige site om even snel een MP3 te maken van een YouTubefilmpje.

Kopieer de URL van het filmpje.

en plak dit in het veld op Video2mp3.net en klik op Convert

Tip: Vink High Quality aan, dan krijg je in vele gevallen een betere kwaliteit MP3!

Gebruik je Firefox, Google Chrome of Safari?

Installeer dan de add on

Bij elke video op YouTube staat dan automatisch een link waarmee je het omzetten naar MP3 direct kunt starten.

Zie het voorbeeld hiernaast:

Tubeminator: YouTube, Vimeo en nog meer naar  FLV, AVI, MOV, MPG, WMV, 3GP en MP3

Kwestie van de URL van het filmpje plakken, op Start klikken en de Tubeminator gaat de video downloaden. Laat je niet afleiden door de reclame.

Daarna kun je het opslaan als FLV, AVI, MOV, MPG, WMV, 3GP of MP3. Kind kan de was doen.

www.tubeminator.com

Orbit downloader

Gratis tool waarmee je video's van sites als YouTube kunt downloaden.

Werkt uitstekend, maar op een beperkt aantal sites.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Replay Media Catcher is er geen ingebouwde optie om videobestanden om te zetten naar een ander videoformaat of MP3.

www.orbitdownloader.com