The Pirate App


Een sensationeel downloadprogramma: The Pirate App. Nog nooit was MP3's downloaden zo eenvoudig. Zoeken, opslaan en binnen een paar seconden staat de MP3 op je harde schijf! Zet Ares en dergelijke maar aan de kant. Pirate geeft toegang tot tientallen miljoenen songs. Altijd handig voor de songs die je op Spotify of Deezer en andere diensten niet kunt vinden.

JPirateAppUX

NB. Pirate werkt alleen onder Windows XP en hoger

The Pirate App downloaden

 

Download Pirate hier. Momenteel staan er twee versies. Pirate-1010 en PirateUX-1007. Wij raden je aan PirateUX-1007 te proberen. Het is nog een experimentele versie maar hij werkt beter dan 1010.

Installeren is niet nodig, even dubbelklikken op PirateUX-1005.exe en het programma start.

vk.com

Pirate haalt de MP3's van vk.com. VK (Vkontakte) is een combinatie van Facebook, YouTube en MySpace. Deze volledig legale Russische site opereert wereldwijd en heeft meer dan 100 miljoen gebruikers. De site heeft zelfs een Nederlandse versie.

Om Pirate te laten werken moet je eerst op www.vk.com een account aanmaken. Je kunt je eigen accountgegevens dan in Pirate invoeren. Je krijgt een password via een gratis SMS.

Heb je problemen met het prijsgeven van je telefoonnummer? Heb je nog ergens een los SIM-kaartje liggen? Stop het in een telefoon en gebruik dat nummer voor de registratie. Dan krijg je ook op dat nummer de gratis SMS van VK binnen.

Met Vkontakte hoef je trouwens verder helemaal niets te doen. Het hebben van een account is genoeg om Pirate te laten werken. Je kunt een account ook gerust met een paar vrienden delen. Als een stuk of tien mensen dezelfde inloggegevens gebruiken is dat geen enkel probleem.

Tip! Geen zin in aanmaken van een account? Probeer dan GetMp3!

Account aanmaken gelukt?

Klik in Pirate op het tandwieltje bovenin.

Pirate settings

Klik dan op het tabblad "Authentication".

Vul bij Username het mobiele nummer of e-mailadres in waarmee je bij VK.com bent geregistreerd en bij Password uiteraard het bijbehorende password. Klik daarna op Close. het zou meteen moeten werken. Zo niet sluit Pirate af en start het programma weer op.

Pirate password

 

In de Settings op het tabblad Downloads kun je eventueel nog instellen in welke map de MP3's opgeslagen moeten worden.

Foutmeldingen?
Mocht de Pirate App foutmeldingen geven over niet gevonden bestanden (System.IO.FileNotFoundException) installeer dan de laatste versie van Microsoft .NET.

De PirateUX heeft de laatste versie van dit Microsoftprogramma nodig om te kunnen werken,

Downloaden of eerst even luisteren

Pirate download or queue

Je kunt de liedjes meteen downloaden via de Download knop. Kies je voor Queue dan bouw je een playlist op, zodat je de songs nog even kunt luisteren voordat je ze downloadt.

Playlist opslaan

Je kunt de playlist ook opslaan via het diskette icoontje

Playlist openen

Via het "mapje" kun je een eerder opgeslagen playlist openen.

Conclusie

Pirate is een uitstekend programma's. Simpel en doeltreffend met geweldige downloadsnelheden.

Pluspunten

  • Gebruiksvriendelijk
  • Zoekresultaten verschijnen zeer snel
  • Ongelofelijk snelle downloads 
  • Download- en streamingprogramma in één (PirateUX)
  • Gebruik is in Nederland legaal omdat je alleen kunt downloaden.

Minpunten

  • Je kunt alleen zoeken op songs, niet op album.
  • Momenteel is een account bij VK.com noodzakelijk

 

 

Luisteren op VK.com

Als je een account hebt kun je op VK.com zelf ook zoeken naar muziek. Klik op "Muziek" en je kunt zoeken en luisteren naar muziek.

Vk muziek

De gevonden resultaten kun je direct afspelen maar ook toevoegen aan Mijn muziek zodat je op je vk.com account een collectie songs kunt opbouwen. Op de  "Mijn muziek"-pagina kun je zelfs eigen MP3's uploaden via nieuwe geluidsopname zodat je je eigen muziek overal via VK.com online kunt afspelen. Bedenk wel dat het niet is toegestaan muziek met copyrights te uploaden.

Downloaden kan ook met behulp van de Vkontakte downloader:

Vkontakte Downloader

Gebruik je Firefox? Installeer dan de VKontakte.ru Downloader Ook verkrijgbaar voor Google Chrome.

 

Deze addon voorziet elk liedje op Vkontakte van een downloadlink en een vermelding van de bitrate van de MP3.

vkontakte downloader

Als je op de speelduur klikt (helemaal rechts) kun je de songs ook toevoegen aan je eigen muziekverzameling op VK.com.

Alternatieven

Geen zin in een account bij VK.com? Probeer Music2pc of Getmp3. Deze programmaatjes werken niet zo makkelijk, snel en soepel als The Pirate App, dus het is wel behelpen.

 

Zero-effort music player for Google Chrome

Als je Google Chrome gebruikt en een account hebt bij Vkontakte en Last.fm  (of aanmaakt) is er nog een interessante extensie. De Zero-effort music player voegt een soort streaming versie van The Pirate App toe aan Chrome.