Spotify op je stereo

Luisteren op je pc of mobiel is natuurlijk prima, maar wacht dacht je van Spotify op je HiFi-installatie? .

De goedkoopste oplossing is natuurlijk een audiokabeltje tussen je computer/laptop en je stereo. Liever zonder kabeltje? Kan ook.

Met de Sitecom Wireless Music Streamer leg je de verbinding draadloos.

Sitecom Wireless Music Streamer

Dit apparaatje kost bij Bol.com slechts €39,99. Nu bestellen en je hebt hem morgen in huis.

Maar om nu steeds naar je computer te rennen om de boel te bedienen...   Kan dat niet makkelijker?

Remoteless

 

Heb je een iPhone, iPod Touch, iPad of een Android mobiel of tablet? Mooi! Dan kunnen we je de Remoteless app aanbevelen. Het maakt van je iPhone, iPod of iPad een afstandsbediening voor Spotify. Verbinding loopt via je WiFi-netwerk. Deze app werkt met alle Spotify versies dus ook de gratis versie.

In de laatste versie zijn een aantal functies toegevoegd, zoals links naar de songteksten, Wikipedia- en Last.fmpagina van de artiest en een aantal belangrijke playlistsites. Top!

Je kunt Remoteless vinden in iTunes App store of Google Play (Android). Op je computer moet je wel nog even de Remoteless helper installeren die kun je downloaden op remoteless.no

Geluidskwaliteit: 160 kbps of 320 kbps bij Premium

Spotimote

Heb je een Android telefoon, dan kun je ook kiezen voor Spotimote om het Spotify programma op je computer op afstand bedienen.

De app is gratis te verkrijgen in Google Play (voorheen Android Market). Je moet op je computer nog wel de Spotimote server installeren om de boel werkend te krijgen.

Bluetooth muziekontvanger

Nog een goedkope en flexibele oplossing. Sluit een Bluetooth muziekontvanger aan op je stereo. Alle apparaten met Bluetooth waarop Spotify kan draaien kun ze op deze manier draadloos verbinden. Bijvoorbeeld een iPhone of een iPad, maar ook andere mobiele telefoons.

Deze muziekontvangers kosten rond de 30 Euro. Bijvoorbeeld de Boom Boom 75 Bluetooth muziekontvanger  van Marmitek (hieronder afgebeeld), de Belkin bluetooth muziekontvanger, Logitech bluetooth Music Adapter of de BeeWi BR100 Bluetooth muziekontvanger. Verkrijgbaar o.a. bij Conrad.nl
 

Mooie is dat het niet alleen met Spotify werkt maar alle apps en programma's die geluid produceren. Bijvoorbeeld de apps van 22tracks of de Luisterpaal en uiteraard iTunes. 

Werkt trouwens ook prima op autoradio's met een aux aansluiting.

Geluidskwaliteit: Maximaal 320 kbps (instelling extreem op iPhone app)

WiFi-EZcast dongle

Werkt met iPhone, iPad, iPod Touch en Android smartphones en tablets met ondersteuning voor “Draadloos display”   Steek de EZcast dongle in de HDMI-ingang van je TV of versterker (A/V-receiver) en je kunt met Airplay (IOS) of EZMirror (Android) Spotify via je TV/en/of versterker luisteren. En niet alleen Spotify, ook YouTube, Uitzending Gemist en nog veel meer. WiFi-EZCast ondersteunt ook synchrone AirPlay zodat jij bijvoorbeeld de fraaie iPad app ook op je TV kunt laten verschijnen. Meer info

WiFi-EZcast

Prima apparaatje voor slechts €34,95. De goedkoopste oplossing voor AirPlay.

www.ezcast.nl

Spotify EZcast

Android Mini PC

Je kunt honderden Euro’s uitgeven aan een nieuwe stereo-installatie met een ingebouwde Spotify app, maar met een Android Mini PC ben je veel goedkoper uit en heb ook nog eens een betere App met meer mogelijkheden! Voor nog geen 85 Euro tover je je TV om in een Smart-TV met Spotify. Maar uiteraard ook met YouTube, Netflix, XBMC en al het moois wat internet te bieden heeft. Zelfs series en films kun je direct op je TV streamen, downloaden is niet meer nodig! Je hebt meteen een "Spotify voor films"

Minix Neo X5

Werkt ook met gratis Spotify!
Het mooie is dat de Android Mini PC's door Spotify worden gezien als tablets, waardoor ook de gratis versie van Spotify op je Android Mini PC kunt gebruiken.

Streamen via AirPlay
Je kunt zelfs Spotify via AirPplay streamen naar zo'n Mini PC. Kun je lekker met je iPad of iPhone de muziek bedienen.

Wil je topgeluid? Kies dan voor Spotify Connect
Nadeel van AirPlay en Bluetooth is dat de geluidskwaliteit er onder te leiden heeft en de verbinding is vooral via WiFi niet altijd stabiel. Wil je echt geluid van topkwaliteit dan is Spotify Connect de beste oplossing.

Spotify Connect

Met Spotify Connect kun je via je Spotify App op je smartphone of tablet, de Spotify App op je Android Mini PC bedienen.

Het geluid gaat dan rechtstreeks van de mini pc naar je versterker of TV via HDMI, optische audio of RCA (tulp). Je hebt er een Premium account voor nodig maar dan heb je ook meteen de hoogst mogelijke geluidskwaliteit (extreem) bij Spotify.

Meer info 

Apple AirPort Express

Airport Express is een WiFi-router die je met een audiokabeltje aan je stereo kunt koppelen. Je stuurt de muziek dan over WiFi naar de Export Express die het weer aan je stereo doorgeeft.

Dit apparaatje kost rond de 99 Euro. Om van je computer naar Airport te streamen kun je Airfoil.($ 25) of Porthole (€ 11) installeren.

Dit werkt met alle versies van Spotify ook de gratis versie. Voor het bedienen van Spotify op je computer kun je de eerder genoemde Remoteless iPhone App inzetten.

Geluidskwaliteit: 160 kbps of 320 kbps bij Premium

Apple TV

Je kunt ook Apple TV (nieuwe model) in combinatie met Airfoil.($ 25) of Porthole (€ 11) gebruiken. De Apple TV heeft echter alleen een HDMI en optische uitgang om de verbinding met je stereo te leggen.

Maar het kan makkelijker en beter! Met een Spotify Premium account en een iPhone, iPod Touch of iPad stream je via de Spotify App je muziek naar Apple TV. Airfoil of Remoteless heb je dan niet meer nodigl

Dat is trouwens lang niet alles. Via Apple TV kun je alles op je iPhone of iPad op je tv weergeven en afspelen. Kijk maar eens naar deze uitpakparty van Bright waarin Apple TV wordt gedemonstreerd. Zo'n Apple TV kost rond de € 110,- Euro. Volgens velen is dit hun beste aankoop ever.

 

Even een tip voor het inschakelen van de geluidsweergave via Apple TV.
Je vindt dit op het infoscherm van een track. Klik op het symbooltje naast de schuifbalk van het volume en daarna kun je kiezen voor Apple TV.

Tip! Bij sommige apps is het Apple TV symbooltje niet te vinden. Oplossing: 2x op de homeknop drukken, daarna 2x naar rechts swipen en daar is ie!

Geluidskwaliteit: Maximaal 320 kbps (instelling extreem op iPhone app)

 

 

Sonos

Spotify werkt op alle ZonePlayers, ook de nieuwe ZonePlayer S5. Je kunt het afspelen bedienen met de Sonos controller of de speciale Sonos iPhone en iPad app.

Je hebt wel een Spotify Premium account nodig.

 

De muziek wordt in 320Kbit/s gestreamd dus de geluidskwaliteit is dik in orde. Je kunt op elke Zone player je eigen song afspelen, dus het hele gezin kan van hun eigen muziek genieten.

Western Digital Media Player

De WD TV Live en WD TV Live Hub zijn media spelers waarmee je al je films kunt afspelen, maar ze bieden ook toegang tot de volledige catalogus van Spotify en uiteraard je playlists.

Je hebt wel een Spotify Premium account nodig.

Geluidskwaliteit: tot 320 kbps

 

 

Philips Streamium

Op de versies MCi8080 en  MCi900 van Philips Streamium kun je ook van Spotify genieten.

Ook in dit geval is een Spotify Premium account noodzakelijk.

Geluidskwaliteit: tot 320 kbps

Squeezebox

Met een Spotify Premium abonnement en een Squeezebox Radio of Touch kun je ook de hele collectie van Spotify afspelen.

Geluidskwaliteit: tot 320 kbps

Onkyo, Marantz en Denon receivers

Diverse receivers van deze topmerken zijn voor zien van Spotify

Onkyo: check deze lijst.

Marantz: SR7007, SR6007, SR5007 en NR1603. Soms is een firmware update nodig: http://firmware.marantz.eu

Denon: AVR-2113, AVR-3313 en AVR-2313. meer info
 

Je hebt wel een Spotify Premium abonnement nodig.

Meer info op onkyo.com

Geluidskwaliteit: 320 kbps

Samsung Smart TV

Ben je in het gelukkige bezit van een Samsung Smart TV (serie 7 of 8)? Je kunt dan de speciale Spotify App installeren via de TV van Spotify genieten.

Samsung meets Spotify

Ook in dit geval heb je een Spotify Premium abonnement nodig.

Geluidskwaliteit:320 kbps

 

Hebben we er een gemist?

Neem dan even contact op