Uitbetalingen Spotify 3e kwartaal 2011


Posted 05 dec 2011 — by
Category Spotify

De cijfers over de periode juli – september 2011 zijn binnen, de periode waarin Spotify ook in de Verenigde Staten beschikbaar is gekomen. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat daardoor de uitbetaling per stream wat zou dalen. Voor zover ik tot dusver heb kunnen achterhalen wordt de uitbetaling per stream voor elke maand opnieuw berekend aan de hand van de inkomsten en de hoeveelheid streams. Voor meer info verwijs ik je graag naar een uitgebreid artikel op MusicThinkTank. Stijgt het aantal streams (door introductie in de VS) en blijven de inkomsten gelijk dan wordt er minder uitbetaald. Blijkbaar zit het met de inkomsten wel goed, Spotify betaalt in september 0,47 cent voor elke stream. Het bedrag groeit dus nog steeds.

Als bewijs een plaatje uit het overzicht van september 2011

Ik maak overigens voor de distributie via Spotify gebruik van Zimbalam. Is jouw muziek bijvoorbeeld via CDBaby uitgebracht, dan zul je geheel andere bedragen op je statement zien. Hoe die tot stand komen is mij nog een raadsel, maar als je alles optelt en deelt zul je als het goed is ook ongeveer 0,47 als uitkomst krijgen.

Leuk om te zien dat Little Things That Kill ook in de Verenigde Staten regelmatig wordt beluisterd. Nog even voor alle duidelijkheid: de opbrengsten komen volledig ten goede aan Stop the Traffik, een organisatie die over de hele wereld strijdt tegen mensenhandel en moderne slavernij. Ik zit hier dus geen promotie te bedrijven om mijn eigen portemonnee of die van Little Things That Kill te vullen.

De integratie in Facebook heeft eind september plaatsgevonden. Hiervan is dus in deze cijfers nog niet echt iets te zien. Dat zien we maart volgend jaar als ik de cijfers over het vierde kwartaal heb.