Wat betaalt Spotify aan de artiest? Deel III


Posted 24 jan 2011 — by
Category Muziek, Spotify

De cijfers van het laatste kwartaal 2010 zijn binnen.

Om helder te krijgen of een stream door een bezitter van een betaald Spotify account meer opbrengt, heb ik de betalende Spotifyklanten gevraagd de track No Job van Paceshifters te luisteren. Dat is goed gelukt, bedankt voor jullie medewerking.

Hieronder de resultaten:

No Job heeft met 267 streams 42 pennies opgebracht, dus gemiddeld 0,157 penny per stream. I Don’t Listen werd 211 keer geluisterd en leverde 32 pennies op, gemiddeld 0,151 penny. Een microscopisch klein verschil in het voordeel van No Job, maar of hieraan de conclusie verbonden kan worden dat streams van betalende gebruikers meer opbrengen…

Ik heb nog een andere ijzers in het vuur,  een single en een album van Little Things That Kill.

Via Zimbalam ontving ik gedetailleerde resultaten.

Mocht je belangstelling hebben voor het totaaloverzicht,  je kunt dit als PDF downloaden.

Opbrengst per stream stijgt verder
Wat met name opvalt is dat de opbrengst per stream nog steeds stijgt.  Voor 1 september was het 0,17 cent, daarna 0,19 cent en sinds 1 november is het 0,22 cent geworden.

Geen verschil betaalde en niet-betaalde streams
Verder is er in de cijfers van Zimbalam over de laatste maanden 2010 geen enkel verschil te bespeuren in de opbrengsten per stream. Je mag toch aannemen dat er onder de luisteraars van Little Things That Kill ook betalende gebruikers zijn geweest. De conclusie dat er geen verschil is tussen betaalde en niet-betaalde streams lijkt dus gerechtvaardigd.

Begin april meld ik me weer met nieuwe cijfers.