Na Amazon Music en Apple Music ligt de Franse muziekdienst Deezer op de snijtafel. Mijn test komt op een uitstekend moment. Deezer heeft recent een hele serie verbeteringen aangebracht en heeft ook een ander logo gekregen. Is Deezer beter dan Spotify? In ieder geval is Deezer ouder. Spotify begon in 2008. Deezer startte een jaar eerder.

Deezer is vaak in het nieuws als het gaat om aanpassingen in de methode van vergoedingen voor streams, toch is het slechts een kleine speler. In Nederland is het aantal gebruikers nog relatief hoog (900.000) omdat er tot een paar jaar geleden een deal was met KPN. Tegenwoordig kun je nog via Odido wat korting krijgen op je abonnement. In thuisland Frankrijk is het wel een grote speler, met een marktaandeel van 28%. Wereldwijd is het marktaandeel slechts 1%.

Prijzen

Deezer heeft een goed werkende gratis versie, die ook op mobiel functioneert. Je krijgt uiteraard zo af en toe wat reclame te horen, maar het valt mee. Je krijgt veel functionaliteit voor niets.

Update: 18-3-2024: Deezer stopt met ingang van 18 april 204 met de gratis versie!

Neem je een abonnement dan is Deezer wel iets duurder dan de concurrentie. Een standaard abonnement kost  €12,- per maand in plaats van de €11,- die Spotify, Amazon en Apple rekenen

Voor €20 per maand kun je een Family Account delen met 5 extra personen. Dat is ook duurder dan Spotify en de rest.  Ik zie nergens dat dit beperkt is tot gezins- of familieleden, dus misschien kun je er zo nog een voordeeltje uithalen.

Studenten zijn €6 per maand kwijt .

Geen zin om de hele beoordeling te lezen? In onderstaande video kun je het op je gemak bekijken.

Apps

Er is een webversie, een desktop app  en uiteraard app voor smartphone en tablet. Deezer werkt ook op Android Auto en Apple Carplay. Ook voor Android TV heeft Deezer een app. Alle apps zijn in het Nederlands beschikbaar.
Net als bij Spotify is de app voor Android TV veel beperkter dan de overige apps. Jammer want zo’n groot scherm biedt toch mogelijkheden. Waarom deze diensten er niet voor kiezen voor je TV zo’n mooie interface te maken als bijvoorbeeld  Radio Paradise is mij een raadsel.

Deezer geeft aan dat je de dienst op maximaal 3 apparaten kunt gebruiken.

Een vreemde beperking die ik nog bij geen andere dienst ben tegengekomen. Ik heb Deezer geïnstalleerd op 2 laptops, een mobiel, een tablet en Android TV. Dus 5 apparaten, ruim boven de grens, toch blijft het op alle apparaten gewoon werken. Daarnaast blijft ook de webversie in de browser gewoon zijn werk doen.

Nog even dit: Sluit je de desktop app af via het kruisje dan blijft Deezer toch op de achtergrond actief. Je moet dus naar je systemtray om helemaal af te sluiten via het rechtermuismenu. Er is geen optie om dat anders in te stellen. Hou ik niet zo van.

Catalogus

Ook Deezer heeft meer dan 100 miljoen songs beschikbaar. Ik heb een aantal van mijn Spotify playlists overgezet. Deezer heeft daarvoor zelfs een speciale functie. Alleen de playlist met DWDD-recordings vertoonde hiaten. Heeft Deezer ook DWDD gecanceld? Je zou het bijna denken. Verder waren er geen ontbrekende nummers, dus het zal een incidentje zijn geweest. Op een aantal punten is de catalogus van Deezer soms beter. Albums van Neil Young en Joni Mitchel vind je niet of nauwelijks op Spotify, vanwege een boycot door deze artiesten. Deezer heeft ze wel allemaal.

Ook  liefhebbers van klassieke muziek zitten bij Deezer goed. Mijn met Apple Music Classical gemaakte playlist met klassieke muziek kwam ook zonder hiaten over naar Deezer.

Zoekfunctie

De zoekfunctie in Deezer is prima in orde. Soms werkt deze zelfs beter dan in Spotify. Ik zocht voor een nieuwe Alle 13 Goed! playlist naar “Bonnie St. Claire and Unit Gloria – Knock on my Door. Spotify kon hem niet snel vinden. Deezer gaf hem in één keer. Ook profielen van andere gebruikers zijn makkelijk te vinden, intikken van de achternaam is voldoende om ze te vinden, ook als hun profielnaam anders is. Ook playlists van andere gebruikers zijn eenvoudig te lokaliseren, zelfs radiostations.

Je eigen MP3’s in Deezer

Bijzonder! Je kunt tot 2000 MP3’s uit eigen voorraad naar Deezer uploaden dus al je Hidden Treasures  in je playlists opnemen. De nummers zijn dan ook meteen op al je apparaten beschikbaar. Top! Een playlist met een compilatie van online en lokale bestanden zoals onze Alle 13 Goed! playlists kun je dus in Deezer ook maken en zonder gedoe ook op je mobiel of tablet afspelen. Daar kan Spotify nog een puntje aan zuigen, daar heb je er nog wel even een klusje aan wil je dat voor elkaar krijgen. De eigen MP3’s blijven wel privé. Je kunt ze niet via Deezer delen met andere gebruikers. Deze optie om je MP3’s te uploaden zit wel een beetje verstopt. Je vindt het onder Favorieten. Als je op die pagina helemaal rechts op Meer klikt zie je de optie Mijn MP3’s.

Het werkt wel een beetje vaag,  want als je via de optie “Verstuur je MP3” een MP3 kiest en uploadt zie je niets gebeuren, maar ze komen uiteindelijk toch in de lijst te staan.

Podcasts

Podcasts zijn net als in Spotify volledig in de app geïntegreerd. En zo te zien zijn doet de voorraad niet onder voor die in Spotify.

Luisterboeken

Min of meer bij toeval kwam ik er achter dat Deezer ook een fraaie collectie Luisterboeken heeft. Je vindt deze afdeling niet in de overzichten maar als je even zoekt op “Luisterboeken”, krijg je het kanaal in beeld.

Zelfs in de gratis versie is er een beperkt aanbod. Heb je een betaald abonnement dan kun je ze allemaal beluisteren en downloaden om off line ongestoord te luisteren.

Ik ging even checken of Spotify ook luisterboeken heeft. Dat bleek inderdaad het geval. Zo leer ik ook nog wat bij over Spotify. Daar zitten de luisterboeken trouwens ook nogal verstopt.

Muziekvideo’s

Video’s heb ik in Deezer niet kunnen vinden, ook al werd dit al in 2017 aangekondigd. Spotify heeft ze wel, maar het zijn er erg weinig. Je moet wel goed zoeken om er één te vinden.

Live radio

Verrassend: Deezer heeft gewoon alle grote NL radiostations en nog veel meer aan boord in alle apps.

Handig al je muziekleveranciers in één app. Ook internationale en obscure stations zijn via een zoekopdracht te vinden. Het is helaas niet mogelijk een song vanuit de radio direct in een playlist op te slaan.

Bibliotheek

De bibliotheek zit in Deezer onder Favorieten of , zoals in de Android TV app, onder Mijn Muziek . Een simpele maar duidelijke onderverdeling in Favoriete nummers, Afspeellijsten, Artiesten, Albums, Podcasts, Netjes in de vorm van tegels. Handig, dat je ook je luistergeschiedenis eenvoudig kunt vinden, evenals je Volgers en degenen die je Volgt. Op dit punt wint Deezer het duidelijk van Spotify.

Sleeptimer

Veel mensen gebruiken albums als deze om in slaap te vallen. Net als Spotify heeft Deezer daarvoor een slaaptimer. In Deezer is deze timer wel wat makkelijker te vinden. Hij staat op het afspeelscherm.

In Spotify moet je eerst het contextmenu in om de timer te kunnen vinden.

Geluidskwaliteit

Als je in Spotify de hoogste kwaliteit audio instelt krijg je audio met een bitrate van 320kbps. Prima geluid maar Deezer gaat een stapje verder.

Deezer  biedt :

 • Basis: 64  kbps MP3  vooral op de mobiel om datagebruik te verminderen.
 • Standaard):  128 kbps MP3
 • High Quality  : 320 kbps MP3
 • High Fidelity: 1411 kbps FLAC 24 bit (lossless) CD kwaliteit.

De eerste drie vind je ook in Spotify al is het daar in het OGG formaat ( minstens net zo goed als MP3). De High Fidelity CD kwaliteit ontbreekt in Spotify.

Of je dat verschil hoort tussen een 320 kbps MP3 of OGG en een hogere kwaliteit, zoals Deezer biedt, verschilt van persoon tot persoon. Ik hoor het zelf eerlijk gezegd niet.

Doe deze blinde test maar eens . Ik ben zelf door de mand gevallen. Als je de scores ziet ben ik zeker niet de enige, De groene balk is trouwens de HD-versie.

Dolby Atmos/ 360 reality Audio

Helaas vind je anders dan in Amazon Music en Apple Music geen ruimtelijke audio ( Dolby Atmos of 360 reality Audio) in Deezer. Tot 1 november 2023 was er een speciale app van Deezer voor spatial audio de 360 by Deezer app. Deze is offline gehaald. Niets wijst er op dat Deezer dit binnenkort Dolby Atmos of 360 Reality Audio gaat invoeren. De suggestie staat al 3 jaar zonder succes op de lijst van gewenste features.

Deezer Connect

Op de mobiele apps vind je een icoontje dat erg lijkt op die van Spotify Connect, Het opent niet direct de eigen connectfunctie van Deezer maar de Audio-uitvoer mogelijkheden.

Daar zie je ook Deezer Connect. Je kunt dan kiezen het afspelen over te dragen aan de app op je mobiel, tablet of desktop. Meer is het niet.  Het  werkt ook alleen vanaf de mobiele app. Op desktop zelf heb je geen Connectfunctie. Hij verbindt ook niet met de app op Android TV. Omdat mijn TV gekoppeld is aan mijn audio installatie is dat nu juist de situatie waarin ik vaak de Spotify Connect functie gebruik. Zoeken op je mobiel en afspelen via Android TV app. Dat is met Deezer Connect niet mogelijk. Het kan gelukkig nog wel via Bluetooth of met de Google Cast optie, al heeft die als irritante extra dat je altijd de songteksten in beeld krijgt. De lyrics uitschakelen is niet mogelijk.

Er is bij Deezer ook geen realtime koppeling tussen de afzonderlijke apps zoals in Spotify. Als ik bijvoorbeeld iets afspeel op mijn mobiel weet Deezer op de laptop niet wat ik luister, tenminste niet altijd. Soms werkt het wel. Deezer Connect werkt wat vaag en haalt het dus niet bij Spotify Connect.

Realtime updates

Pas ik in Deezer een playlist aan op bijvoorbeeld de desktop, dan zie je deze wijziging niet meteen op de mobiele apps. Pas na opnieuw opstarten is de wijziging zichtbaar. In Spotify gebeurt dat allemaal real time. Zelf bij iemand anders die op dat moment jouw playlist open heeft staan.

Android Auto en Apple CarPlay

Android Auto Voice Search via Google assistent werkt met Deezer. Ik moet er echter wel expliciet bij vermelden dat ik de muziek via Deezer afgespeeld wil hebben. De Google Assistent heeft blijkbaar een voorkeur voor Spotify. Ik heb geen Apple Carplay,  maar verwacht dat het daar via een iPhone en Siri niet veel anders zal werken.

Songteksten met vertaling!

In Deezer zijn deze ruimschoots beschikbaar. Net als in Spotify zijn de meeste gesynchroniseerd. Fijn dat je via de menuoptie op de mobiele apps de songtekst full screen kan bekijken, ook de desktop. Deezer kan een deel van de songteksten zelfs vertalen, helaas nog niet naar het Nederlands, maar bij bijvoorbeeld een Franse tekst kun je de Engelse vertaling erbij zetten. Handig en leerzaam!

Casten

Zowel met Deezer als Spotify kun je vanaf je mobiele apparaten casten naar je Chromecast. Gelukkig ook in High Fidelity, wat gek genoeg in Apple Music weer niet werkt. Daar kom je via Chromecast niet verder dan SD-kwaliteit.

Credits

De credits die Spotify toont zijn minimaal. In Deezer is het niet veel anders helaas.

Zo mooi als bij Apple Music is het bij lange na niet.

Playlists

Playlists zijn er ook in Deezer in overvloed . Er zijn zelfs een speciale Benelux editors in dienst die zorgen dat er voor onze markt actuele lijsten beschikbaar zijn. Er zijn Daily lijsten, afgestemd op je muzieksmaak en lijsten per genre die worden onderhouden door op dat genre gerichte editors.

Je eigen playlists kun je  voorzien van een eigen plaatje en beschrijving. Andere Deezergebruikers uitnodigen om samen de playlist te onderhouden kan ook. Automatisch aanvullen kan ook in Deezer, maar dan alleen in de app op mobiel of tablet. Op de desktop lijkt deze optie te ontbreken.

Ingebouwde muziekkwis

Een leuke functie is de mogelijkheid een muziekkwis te spelen op basis van een playlist.

Je kunt dat in je eentje doen of vrienden uitnodigen mee te spelen. Een ingebouwde pubquiz, leuk bedacht en leuk om te doen.

Hij is in de gratis versie beperkt tot 1 quiz, maar als een abo neemt kun je je bij elke playlist uitleven.  Je kunt ook de competitie aangaan met vrienden die nog geen Deezer hebben, maar ze moeten dan wel eerst minimaal een gratis Deezeraccount aanmaken. Iets wat ik overigens iedereen kan aanraden. Je kunt de gratis Deezer heerlijk naast je betaalde Spotify gebruiken.

Ontwikkeling nieuwe functies

Deezer is behoorlijk innovatief.  Je zag het al aan de ingebouwde muziekkwis maar er zijn  meer leuke extra’s. zoals Flow en Shaker. Daarover hieronder meer. Daarnaast bouwt Deezer allerlei extra programma’s als Spleeter en Async.

Flow

Flow is een optie die je moet ontgrendelen. Je moet daarvoor minstens 20 artiesten als favoriet aanwijzen. Daarna kun je je Flow opstarten. Jij krijgt een oneindige playlist gebaseerd op jouw selectie van artiesten. Het is gelukkig niet zo dat je dan een lijst met muziek van juist die artiesten krijgt. Het algoritme van Deezer heeft goed door wat je leuk vindt en schotelt je een hele diverse lijst voor. Ook je leeftijd speelt duidelijk een rol, want je krijgt opvallend veel muziek uit je tienerjaren te horen. Zo’n automatische playlist is natuurlijk niets nieuws. Maar anders dan in Spotify heb je in Flow wel invloed op wat er wordt afgespeeld . Je kunt de inhoud finetunen door aan te geven wat je stemming is. Er is zelfs een knopje waarmee je kunt aangeven of de Flow vooral moet putten uit je favorieten of  dat het meer om ontdekkingen moet gaan. Je hebt dus meerdere flows die afhangen van de flow waar je zelf in zit. Hij ziet er op mobiel trouwens veel beter uit dan in het op de desktop gemaakte voorbeeld hieronder. Check de video maar eens.

Ook kun je je Flow aanpassen op genre. Komt er een nummer tevoorschijn waar je niet op zit te wachten dan kun je aangeven dat je niet tevreden bent met je Flow. Via de stemmingsoptie heb ik gekozen voor Kerst en ik krijg een hele mooie Kerst Flow zonder de geijkte Kerstliedjes. Goed bezig Deezer!
Op je mobiel of tablet kun je zelfs op je homescreen een snelkoppeling naar Flow zetten, zodat je de muziek met één tik kunt starten. Heerlijk als je zonder gedoe gewoon even muziek op wilt zetten.  Geen gezoek naar een geschikte playlist. Direct muziek die je aanstaat.
Flow werkt ook op de gratis versie, dus wat houdt je tegen om dit eens uit te proberen. Ik heb op een gratis account meer dan een uur zonder reclame kunnen luisteren naar een hele fijne flow ookin de auto via Android auto.

Shaker

Het is te vergelijken met de Blend van Spotify. Volgens Deezer is het unieke van Shaker dat je ook een samengestelde playlist kan maken met vrienden die zelf geen Deezer gebruiken. Het kunnen vrienden zijn die Spotify hebben of Apple Music of een andere streamer. Klinkt geweldig, maar in de praktijk zit er wel een addertje onder het gras.  Een uitnodiging voor onze shaker vind je hier https://deezer.page.link/CsRTBtZUzJKUgccC8  Probeer het gerust eens uit. Als je bijvoorbeeld als Spotifygebruiker een uitnodiging voor een Shaker accepteert, wordt je doorgeleid naar TuneMyMusic en worden al jouw Spotifyplaylists geïmporteerd in een soort voorlopig Deezer account. Als je dan een gratis account aanmaakt, kun je de playlist in shuffle modus afspelen. Het is me niet gelukt die Shakerplaylist in Spotify te beluisteren.  Wil je één bepaald nummer afspelen dan is dat in de gratis versie beperkt tot 30 seconden. Ook Shaker kun je op je mobiel met een gratis Deezeraccount uitproberen. Jammer, het klonk als het ei van Columbus, eindelijk een manier om de muren tussen de diverse muziekdiensten te slopen en een playlist te kunnen delen en maken ongeacht de dienst die je gebruikt.

Songcatcher

Deezer heeft een ingebouwde Shazam in de vorm van Songcatcher. Leuke extra die helaas nogal verstopt zit. De optie zit alleen op de app voor mobiel en tablet. Je kunt hem activeren door het Deezer icoon op je homescreen ingedrukt te houden, Er verschijnt dan een menu met o.a. de optie Songcatcher. Klik er op en de Songcatcher zit voortaan op de Zoeken pagina. Je kunt trouwens via dezelfde methode Songcatcher als widget op je startscherm zetten. Beetje omslachtig maar je hebt er wel een fijne functie bij. Fijn dat Songcatcher net als Shazam ook het geluid oppikt van je geluidskaart. Luister je bijvoorbeeld een radiostation dan kun je Songcatcher aanslingeren om het nummer op te zoeken. Voordeel ten opzichte van Shazam is dan weer dat je de song direct aan een Deezerplaylist kunt toevoegen. Ook Songcatcher kun je op je mobiel met de gratis Deezerversie uitproberen.

Opties

De opties in Deezer zitten wel wat verspreid en soms op plekken waar je het niet direct verwacht. Dat is anders in Spotify waarin alle opties in één menu staan. Het is dus soms even zoeken. De instellingen voor de geluidskwaliteit vind je bijvoorbeeld helemaal rechtsonder in de player en niet in het algemene instellingen menu.

Meer controle over de aanbevelingen

Als Deezer je in Flow of mix een nummer of artiest voorschotelt die je liever niet wilt horen kun je ze uitsluiten.

Via “Mijn uitsluitingen beheren” kom je op een pagina waar je desgewenst je zwarte lijst kunt aanpassen.

Een fijne oplossing die ik in Spotify mis. Het is een mooie manier om je muziekprofiel een beetje bij te houden zodat je geen vreemd jaaroverzicht krijgt.

Artiestenpagina

Ook in Deezer is de artiestenpagina veel minder uitgebreid dan in Spotify. Info over aantallen streams, een Merch store en koppelingen met Facebook, Instagram, Twitter (X) en Wikipedia ontbreken evenals een knop om een donatie te doen aan de artiest of een goed doel. Aankondigen van concerten zijn er wel. Ben je op zoek naar een lekker concertje kijk dan ook eens naar  concerten op de Ontdekken pagina.

Playlists en profielen van andere gebruikers

Je kunt in Deezer ook je playlist op prive of publiek zetten. dat kan ook voor je profiel. Een optie om de luisteractiviteit van je vrienden real time te volgen ontbreekt Je ziet wel in hun profiel wat ze hebben geluisterd. Delen van playlists kan door de link te appen of te mailen. Een embed code ophalen kan eveneens.

Aantal plays

Je kunt in de Deezer apps niet zien hoe vaak een nummer is gestreamd.

Equalizer

In de desktop app is , anders dan in Spotify, geen equalizer beschikbaar. In de mobiele apps wordt net als in Spotify doorgelinkt naar de equalizer van je mobiel of tablet.

Er is ook een optie om het geluid te optimaliseren en het niveau van optimalisatie te bepalen. Het effect van deze optie is mij eerlijk gezegd niet opgevallen.

Anoniem afspelen

Bij Deezer ontbreekt een optie om bepaalde playlists niet van invloed te laten zijn op je muzieksmaakprofiel. Spotify heeft die optie wel: Niet gebruiken voor je muzieksmaakprofiel.

Autoplay

Deezer heeft in de mobiele apps geen optie om na het bereiken van het laatste nummer in een playlist, vergelijkbare nummers te blijven afspelen.  Op de desktop kun je de geautomatiseerde aanbevelingen weer wel per playlist of album instellen.

In Spotify kun je dat blijvend instellen in alle apps. In het verleden was deze optie er in Deezer blijkbaar wel op de mobiele apps wat tot een verhitte discussie in het supportforum leidde. Blijkbaar heeft Deezer besloten dit er uit te slopen in de mobiele apps.

Dienst voor artiesten

Spotify heeft een speciale afdeling voor hun artiesten: Spotify for Artists. Artiesten kunnen via deze dienst 0.a. meer inzicht krijgen in hun streams en hun Artist page beheren. Bij  Deezer heeft dit Deezer for creators Aan de beschrijvingen te zien heeft de dienst van Deezer wat minder mogelijkheden.

Dienst voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen op basis van Spotify hun eigen applicaties bouwen.Spotify for Developers Dat levert fraaie resultaten als Forgotify.com, Setify en Discover Quickly. Deezer heeft ook dienst voor ontwikkelaars:  Deezer Developers. Ik heb helaas nog geen applicaties gevonden die met behulp van deze dienst zijn gebouwd.

Uitbetalingen aan rechthebbenden

Dat is bij Deezer nogal ingewikkeld geworden. Tot voor kort hanteerde Deezer dezelfde methode als Spotify. Totale opbrengst delen door het totaal aantal streams van alle gebruikers. Rechthebbenden krijgen dan per gegenereerde stream betaald. (Pro rata). Recent is met Universal Music afgesproken dat  de methode wijzigt in Artist Centric Payments. Wat voor gevolgen dit heeft voor de betaling per stream is momenteel onduidelijk.

Conclusie

De plussen:
 • Leuke extra’s

Deezer heeft een aantal leuke extraatjes aan boord, zoals een ingebouwde Shazam( SongCatcher). Vooral Flow is een prima toevoeging. Vooral het feit dat je met een snelkoppeling naar Flow op je tablet of mobiel in één keer de muziek kunt starten bevalt mij prima.
Dat alle bekende radiostations in Deezer zijn te starten is ook een welkome extra.

 • Uitstekende gratis versie

Veel luisteraars zullen met de gratis versie uitstekend uit de voeten kunnen. Met een gratis account kun je lang luisteren zonder reclame. Ik kwam regelmatig tot over een uur bij gebruik van Flow.

 • Ook je eigen MP3’s in Deezer op alle apparaten

Dat je door je eigen verzameling muziekbestanden te uploaden naar Deezer ook deze tracks kunt streamen op je mobiel of tablet is een unieke ervaring die Spotify nog niet kan bieden. Het kan alleen als je een Premiumaccount hebt.

 • Meer controle over de aanbevelingen

Je kunt artiesten en nummers op een zwarte lijst zetten, zodat die niet meer in de automatisch voorgeschotelde muziek voorkomen. Je kunt die lijst zelfs beheren voor het geval je van mening verandert.

 • Betere geluidskwaliteit ( als je het verschil hoort)

Deezer biedt anders dan Spotify CD kwaliteit audio, maar weer geen Studio kwaliteit zoals Apple Music.

De minnen:
 • De abonnementen zijn iets duurder.
 • Geen Dolby Atmos of 360 Reality Audio (net als Spotify trouwens) zoals in Apple Music  en Amazon Music.
 • Mindere sociale component. Real time zien wat je vrienden luisteren kan niet.
 • Slechte werking van Deezer Connect.
 • Verschil in opties op desktop en mobiel.
 • Geen muziekvideo’s.

Wil je Deezer zelf eens proberen?

Je kunt de betaalde versie een maand lang gratis uitproberen, maar ook de gratis versie is zeker de moeite waard, alleen al vanwege die handige Flow-functie.

Ik hoop dat je wat aan deze uitgebreide vergelijking hebt. Hieronder voor de volledigheid een overzichtstabel met alle door mij gevonden verschillen op een rijtje.

Mis je een aspect wat voor jou belangrijk is? Laat het weten in het commentaar, dan zoek ik het voor je uit.

Vergelijkende tabel

Deezer
Spotify
PrijzenGratisGratis met reclameGratis met reclame
Maand12 Euro11 Euro
Family 6 gezinsleden20 Euro18 Euro
Duo-15 Euro
Student6 Euro6 Euro
AppsWebversiejaja
Desktop appjaja
Mobiele telefoonjaja
Tabletjaja
Smart TVhangt af van merk en typeja
Android TVjaja
Apple TVneeja
Sonosjaja
Installeren op apparatenmax 3 *)onbeperkt*) wordt niet gehandhaafd
Nederlandstalige versies appsjaja
Catalogus100+ miljoen songs100 miljoen songsDeezer heeft er waarschijnlijk wat meer omdat artiesten als bijvoorbeeld Neil Young Spotify boycotten.
Zoekfunctie
PodcastsCompleet aanbod in alle appsCompleet aanbod in alle apps
Luisterboekenjaja
GeluidskwaliteitBasis 64 kbps MP3OGG Vorbis in 4 kwaliteiten
laag 24 kpbs, normaal, 96 kbps hoog 160 kbps , heel hoog 320 kbps
Standaard128 kbps MP3nee
High Quality320 kbps MP3nee
High Fidelity1411 kbps FLAC 24 bit (lossless)neeCD kwaliteit
360 Reality Audio *) neenee*) surroundsound van Sony
Dolby Atmosneenee
Connectfunctieapps onderling verbondenja (beperkt)ja
Exclusive Mode geluidskaart *)neenee*) verbetert geluidskwaliteit
Songtekstenja ja
Songteksten met vertalingjanee
Muziek casten via Chromecastjaja
Casten in CD kwaliteitjanee
Creditsminimaalminimaal
Muziekvideo'sneeja maar incidenteel
Live Videostreamsneenee
Eigen Live Radioneenee
Reguliere Radio Stations binnen de appsjanee
Muziekkwisja nee
Playlists
beheerde playlists voor NL/BE marktjaja
Gepersonaliseerde playlistsjaja
"This is" playlists per artiestja heet in Deezer 100%ja
Bewerken playlistEigen plaatje en tekstEigen plaatje en tekst
Playlist met lokale bestanden makenjaja
Embedden op webpaginajaja
Playlist radiojanee
downloadenja, alleen playlistsja
map maken voor playlistsneeja
Samenwerken aan playlistjaja
niet gebruiken voor je muzieksmaakprofielneeja
Playlists van andere gebruikers zoekenjaja
Playlist prive houdenjaja
Enhance playlistja *)ja*) uitsluitend op mobiel/tablet.
aangepaste volgordejaja
shufflejaja
snelkoppeling naar playlist makenneeja
Autoplayja (alleen op desktop)jaNa afloop van playlist wordt vergelijkbare muziek afgespeeld
Crossfade (nummers in elkaar laten overlopen)nee ja
Gapless playbackalleen bij High Fidelity tracks
ja
Bibliotheeksorteren in bibliotheekneeja
overzichtelijkheid in bibliotheek
Artiesten paginaBio jaja
komende concertenjaja
playlists onderhouden door de artiestneeja
aantal luisteraars per maand en locatieneeja
links naar merchandiseneeja
links naar Facebook, Insta, Twitter (X) en Wikipediapaginaneeja
Donatie mogelijkheidnee ja
InstellingenDatasaverneeja
Videopodcastsneeja
Alleen audio van video afspelen/downloadenn.v.t. ja
Car modeneenee
Offline modusjaja
Crossfadeneeja
Automixneeja
Bij afspelen downloads voorrang gevenneenee
Explicit songs verbergenjaja
Niet afspeelbare nummers tonenneeja
Normaliserenjaja
Volume per omgevingneeja
Monoweergaveneeja
Automatisch vergelijkbare tracks spelenneeja
weergave bewegend canvasneeja
Verbinden met navigatieappjaja
Sleeptimerjanee
Volgers/volgend tonenjaja
Luisteractiviteit verbergenneeja
onlangs afgespeelde artiesten op profieljaja
Tijdelijke Privé sessiesneeja
Audiokwaliteit instelbaar per verbindingjaja
Automatisch bij sloom internetneeja
Licht/donker modusjanee
Equalizerjaja
Videokwaliteit per verbindingn.v.t.ja
Downloads met 1 klik verwijderenneeja
Cache legenneeja
Meldingen beherenjaja
Lokale bestanden tonenjaja
Link naar supportjaja
Berekenen vergoedingen rechthebbendenpro rata*)pro rata*)*)Totaal inkomsten gedeeld door totaal aantal streams geeft bedrag dat rechthebbende per stream ontvangt.
Gemiddelde vergoeding per streamdoor recente wijziging systeem onduidelijk€ 0,004
Luistergedrag vrienden zichtbaarja, maar niet realtimeja, realtime
Eigen icoon voor accountjaja
Eigen MP3's uploadenja nee
Locale bestanden importerenja *)ja*) Na uploaden op alle apps te streamen!
Persoonlijke profielpaginajaja
Streaming kwaliteit regelen per type verbindingjaja

Naschrift

Deezer heeft mij verrast. Deezer is dan misschien klein, maar wel erg fijn. Het werkte prettiger dan ik had verwacht. Vooral de Flow is mij prima bevallen, zo goed dat ik gewoon een gratis abo aanhou, zodat ik zo af en toe vanaf mijn mobiel met één tik via Flow een lekker muziekje kan opzetten en kan overschakelen naar echte radio.

Ik ga Deezer toch wat beter volgen, deze jongens zijn goed bezig. De hele dienst komt op één of andere manier ook wat sympathieker over dan Spotify.

Dit was een heerlijke verkenning. Nu is de beurt aan mijn oude liefde Napster. Deze ooit illegale app die heeft geleid tot opzetten van deze website. Benieuwd wat deze legale versie te bieden heeft.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *