Deezer


Iedereen kent Spotify, maar Deezer is in Nederland minder populair. Vreemd want deze dienst heeft een aantal opvallende voordelen ten opzichte van Spotify. Laten we de mogelijkheden eens langslopen:

Je kunt kiezen uit de volgende abonnementen:

Deezer Discovery (Gratis)

Bij deze gratis versie kun je een jaar lang onbeperkt luisteren op de computer en je tablet. Op de smartphone is het luisteren beperkt tot de "radio"functie. Automatische playlists waarin je alleen nummers kunt skippen.

Na een jaar wordt het gratis luisteren ingeperkt tot 2 uur per maand. Groot voordeel van Deezer is dat de muziek ook in de gratis versie nauwelijks wordt onderbroken door reclameboodschappen. Nog een dikke pré: je kunt je eigen MP3′s uploaden en je favoriete tracks op Soundcloud importeren.

Deezer Premium+ (€ 9,99 per maand)

Voor een tientje in de maand kun je Deezer ook op je smartphone (iPhone, Android, Blackberry) onbeperkt gebruiken. Je kunt online afspelen via WiFi of mobiel internet maar ook albums en playlists opslaan voor offline gebruik.

Betalen kan ook met iDEAL.

Deezer

De catalogus

Het aanbod is uitstekend meer dan 20 miljoen tracks in vele genres,  Verschillen in de catalogus tussen Deezer en bijvoorbeeld Spotify zijn moeilijk te vinden.

Webbased

Voordeel van Deezer is dat het werkt via je browser. Je hoeft niets te installeren en je kunt het op elke computer gebruiken. Voor Spotify is voor toegang tot alle functies het installeren van het Spotifyprogramma nodig, wat op kantoor, school en universiteit meestal niet gaat lukken.

Eigen muziek uploaden

Je kunt je eigen collectie MP3's naar Deezer uploaden. Vooral handig voor de muziek die niet op Deezer is te vinden. Je kunt deze muziek dan toevoegen zodat je deze op elke computer (ook school, werk) eveneens naar je eigen muziek kunt luisteren. Uploaden werkt overigens niet echt soepel, maar het kan. Heb je een Deezer Premium+ account dan kan dat zelfs op je mobiel of iPad.

Deezer uploaden

Het is zelfs mogelijk deze zelf geuploade tracks offline op te slaan op bijvoorbeeld je telefoon of iPad. Je playlists werken zo overal en altijd!

 

Verzameling playlists, favoriete albums en artiesten

In Deezer is het ook mogelijk in de afdeling "Mijn Muziek" een overzichtelijke verzameling op te bouwen van je playlists, favoriete albums, artiesten en Deezer radiostations.

Albums in Deezer

 

Conclusie

De gratis versie van Deezer kent anders dan Spotify nauwelijks onderbrekingen door reclameboodschappen. Dat is een groot voordeel. Ook als je bereid bent maandelijks te betalen doet Deezer zeker niet onder voor Spotify. Het heeft dan zelfs een aantal duidelijke pluspunten:

Pluspunten

  • webbased, geen installatie nodig;
  • nauwelijks reclameboodschappen in gratis versie;
  • uploaden en overal streamen eigen MP3's;
  • betalen via iDEAL
  • offline opslaan van tracks is onbeperkt;
  • overzichtelijke indeling van albums, playlists, favoriete artiesten;
  • je kunt commentaar geven op een album en een waardering in sterren;
  • apps voor webversie mobiel en tablet

Nadelen

  • geen mogelijkheid tot afspelen zonder pauzes (gapless playback);
  • alleen een webplayer geen losse desktopapplicatie

 

 

www.deezer.com