Spotify op je stereo

Luisteren op je pc of mobiel is natuurlijk prima, maar wacht dacht je van Spotify op je HiFi-installatie? .

De goedkoopste oplossing is natuurlijk een audiokabeltje tussen je computer/laptop en je stereo. Liever zonder kabeltje? Kan ook.

Spotify Connect

Heb je Spotify Premium dan is dit verreweg de beste oplossing. Het principe is simpel. De apps van Spotify herkennen elkaar zodra dezelfde gebruiker op twee apparaten is ingelogd. Met de Spotify app op je mobiel of tablet bedien je dan bijvoorbeeld Spotify op je computer. Het is de perfecte en meest stabiele oplossing. Geen haperingen zoals soms bij AirPlay en een veel betere geluidskwaliteit.

Meer over Spotify Connect

MXQ Music Box

Nu zul je waarschijnlijk je computer niet aan je stereo of TV hebben gekoppeld. In samenwerking met AndroidMiniComputer.nl hebben wij daarom de MXQ Music Box ontwikkeld. Dit kleine en fraaie minicomputertje sluit je op de TV en/of stereo aan (via HDMI, SPDIF ( optische audio) of gewoon met RCA(tulp)stekkers). Je kunt dan de Spotify app op de MXQ Music box bedienen met de Spotify app op je smartphone of tablet.

 

MXQ Music Box

De MXQ Musicbox kan meer dan alleen Spotify spelen. Ook Kodi is geïnstalleerd, zodat je meteen beschikt over een volwaardig mediacenter. Speelt (muziek)video's, films, internetradio noem maar op.

Meer info over de MXQ Music Box

Remoteless

 

Geen Premium account, maar wel een iPhone, iPod Touch, iPad of een Android mobiel of tablet? Mooi! Dan kunnen we je de Remoteless app aanbevelen. Het maakt van je iPhone, iPod of iPad een afstandsbediening voor Spotify. Verbinding loopt via je WiFi-netwerk. Deze app werkt met alle Spotify versies dus ook de gratis versie.

In de laatste versie zijn een aantal functies toegevoegd, zoals links naar de songteksten, Wikipedia- en Last.fmpagina van de artiest en een aantal belangrijke playlistsites. Top!

Je kunt Remoteless vinden in iTunes App store of Google Play (Android). Op je computer moet je wel nog even de Remoteless helper installeren die kun je downloaden op remoteless.no

Geluidskwaliteit: 160 kbps of 320 kbps bij Premium

 

Bluetooth muziekontvanger

Nog een goedkope en flexibele oplossing. Sluit een Bluetooth muziekontvanger aan op je stereo. Alle apparaten met Bluetooth waarop Spotify kan draaien kun ze op deze manier draadloos verbinden. Bijvoorbeeld een iPhone of een iPad, maar ook andere mobiele telefoons.

Deze muziekontvangers kosten rond de 30 Euro. Bijvoorbeeld de Boom Boom 75 Bluetooth muziekontvanger  van Marmitek (hieronder afgebeeld), de Belkin bluetooth muziekontvanger, Logitech bluetooth Music Adapter of de BeeWi BR100 Bluetooth muziekontvanger. Verkrijgbaar o.a. bij Conrad.nl
 

Mooie is dat het niet alleen met Spotify werkt maar alle apps en programma's die geluid produceren. Bijvoorbeeld de apps van 22tracks of de Luisterpaal en uiteraard iTunes. 

Werkt trouwens ook prima op autoradio's met een aux aansluiting.

Geluidskwaliteit: Maximaal 320 kbps (instelling extreem op iPhone app)

 

Apple AirPort Express

Airport Express is een WiFi-router die je met een audiokabeltje aan je stereo kunt koppelen. Je stuurt de muziek dan over WiFi naar de Export Express die het weer aan je stereo doorgeeft.

Dit apparaatje kost rond de 99 Euro. Om van je computer naar Airport te streamen kun je Airfoil.($ 25) of Porthole (€ 11) installeren.

Dit werkt met alle versies van Spotify ook de gratis versie. Voor het bedienen van Spotify op je computer kun je de eerder genoemde Remoteless iPhone App inzetten.

Geluidskwaliteit: 160 kbps of 320 kbps bij Premium

Apple TV

Je kunt ook Apple TV (nieuwe model) in combinatie met Airfoil.($ 25) of Porthole (€ 11) gebruiken. De Apple TV heeft echter alleen een HDMI en optische uitgang om de verbinding met je stereo te leggen.

Maar het kan makkelijker en beter! Met een Spotify Premium account en een iPhone, iPod Touch of iPad stream je via de Spotify App je muziek naar Apple TV. Airfoil of Remoteless heb je dan niet meer nodigl

Dat is trouwens lang niet alles. Via Apple TV kun je alles op je iPhone of iPad op je tv weergeven en afspelen. Kijk maar eens naar deze uitpakparty van Bright waarin Apple TV wordt gedemonstreerd. Zo'n Apple TV kost rond de € 110,- Euro. Volgens velen is dit hun beste aankoop ever.

 

Even een tip voor het inschakelen van de geluidsweergave via Apple TV.
Je vindt dit op het infoscherm van een track. Klik op het symbooltje naast de schuifbalk van het volume en daarna kun je kiezen voor Apple TV.

Tip! Bij sommige apps is het Apple TV symbooltje niet te vinden. Oplossing: 2x op de homeknop drukken, daarna 2x naar rechts swipen en daar is ie!

Geluidskwaliteit: Maximaal 320 kbps (instelling extreem op iPhone app)

 

 

Sonos

Spotify werkt op alle ZonePlayers, ook de nieuwe ZonePlayer S5. Je kunt het afspelen bedienen met de Sonos controller of de speciale Sonos iPhone en iPad app.

Je hebt wel een Spotify Premium account nodig.

 

De muziek wordt in 320Kbit/s gestreamd dus de geluidskwaliteit is dik in orde. Je kunt op elke Zone player je eigen song afspelen, dus het hele gezin kan van hun eigen muziek genieten.

Meer mogelijkheden

Er zijn nog talloze andere mogelijkheden. Diverse versterkers, receivers en mediaplayers hebben een ingebouwde Spotify app.

Het zijn er teveel om op te noemen zodat we ons niet meer aan een totaaloverzicht durven te wagen.