Allofmp3 knock out of is er nog een sprankje hoop?

Allofmp3 zit nu toch echt in de hoek waar rake klappen vallen. Verrassend genoeg zijn het geen juridische voltreffers. Blijkbaar zit het in Rusland wettelijk wel snor met deze dienst. Nee, er spelen diverse schimmige zaken binnen de financiële wereld. Op één of andere manier slaagt de muziekindustrie er in diensten die zich bezig houden met online betalingen aan hun kant te krijgen. Kon je tot voor kort nog via AllTunes met je MasterCard terecht, deze route is nu ook afgesloten. Betalingen via creditcard zijn sinds vorige week compleet onmogelijk. Als een kat in het nauw biedt Allofmp3 nu een optie tot betaling via een internationale bankoverschrijving, maar dan moet dat wel aan een obscure firma op de Maagden Eilanden met een bankrekening in Letland. Ik denk niet dat je daar klanten mee bindt ook al vanwege de forse extra kosten. Ook schijnen goede klanten via een apart programma nog betalingen te kunnen doen.

Voor degenen die een beetje Russisch kunnen lezen of handig zijn met vertaalprogramma’s is het nog mogelijk via Allpay.cc te betalen nadat je Russisch als taal op de Allofmp3site instelt. Daarmee zal je echter ook weinig vrienden maken in het Westen.

Financieel zal dit geen zoden aan de dijk zetten en het begint er dus op te lijken dat de muziekindustrie deze dienst uiteindelijk toch klein heeft gekregen. De manier waarop geeft te denken, blijkbaar heiligt het doel alle middelen. Einde verhaal, of komt Allofmp3 nog met een verrassende tegenzet?

Kijk maar eens op www.mp3sparks.com. Lijkt dat niet ergens op? Juist, ook deze site is van MediaServices, het moederbedrijf van Allofmp3. Er is echter één groot verschil, voor deze site is de licentie niet door ROMS verstrekt maar door de auteursrechtenorganisatie FAIR. En laat het betalingsbedrijf ChronoPay nu weer wel betalingen verrichten aan sites met licenties van FAIR! Waarschijnlijk omdat Chronopay zelf belangen heeft in FAIR. Wat je fair noemt.

Allofmp3 is nog niet uitgeteld, de vonk is overgesprongen naar MP3sparks.

Update 26-05-2008: Betalen is weer mogelijk via CMpass!

Gerelateerde berichten

46 gedachten over “Allofmp3 knock out of is er nog een sprankje hoop?

 1. Hallo Hans,

  MP3Sparks lijkt inderdaad als 2 druppels op Aloffmp3. Hoe lang is MP3Sparks al online denk je?

  groeten van Eeltsje

 2. Een goede maand. Aan de site wordt steeds gesleuteld. Sinds deze week is ineens de Allofmp3gelijkenis duidelijk. Helaas werkt registreren momenteel niet.

 3. wanneer je bij mp3sparks aangeeft je wachtwoord vergeten te zijn, mailt allofmp3 je de gegevens toe, hoezo gelijkenis???
  Overigens werkt inloggen op “oude” allofmp3 gegevens bij mij nog niet.

 4. Creditcardbetaling bij mp3sparks is nu ook niet (meer?) mogelijk. Toch uitgeteld?

 5. Ik denk niet dat ze al uitgeteld zijn. Er wordt nog druk aan MP3sparks gesleuteld. Ze hebben al bevestigd dat je straks weer per creditcard kunt betalen.

 6. Registreren kan weer en het bevestigings mailtje is verrassend:

  Thank you for completing our registration form at http://allofmp3.com.

  Please click here to confirm your e-mail adress:
  http://account.mp3sparks.com/reg/confirm_reg.shtml?cid=1277110564-12867

  and get a 0.20 USD BONUS!

  This is a message automatically generated by Allofmp3.com robot. Do not reply.
  We apologize if you got this message by mistake. In this case please ignore it.

  Betalen kan nog niet.

 7. Ik hoop dat deze “doorstart” echt gaat werken. Al vele jaren koop ik geregeld muziek bij Allofmp3.

  Dat de lobby van de platenindustrie tav Allofmp3 heeft gewerkt geeft toch wel te denken. Moge dit initiatief die lobby voorlopig maar ernstig verstoren.

 8. Volgens mij is mp3sparks inmiddels ook uit de lucht?!

  Jammer begon het net leuk te vinden.

 9. Ik zag op wikipedia ook dat Sparks nu de locatie was waar allofmp3 verder ging. Ik kon inloggen met mijn Allofmp3-inlognaam en wachtwoord en zelfs mijn budget was overgeheveld! Dat was eergisteren (3 juli). Gisteren, op 4 juli en vandaag 5 juli 2007 blijkt ook Sparks uit de lucht. Ik hoop dat ze aan het sleutelen zijn, want ik wil nog wat platen van bandjes die op Lowlands komen downloaden.

 10. Inderdaad lijkt MP3SPARKS alweer uit de lucht. Maar wat Klaas zegt klopt. Bij ALLTUNES kan je gewoon weer inloggen en daar blijkt ook je saldo van ALLOFMP3 en MP3SPARKS te staan.

  Het programma is iets minder mooi, maar de keus lijkt me net zo groot. Ik zie alleen niet of je ook voor andere kwaliteiten kunt kiezen.

 11. Ik zie alleen niet of je ook voor andere kwaliteiten kunt kiezen.”

  Uiteraard want Alltunes heeft exact dezelfde mogelijkheden als Allofmp3. Het is in feite een uitgebreide downloadmanager. Gewoon bestellen en in het tweede scherm kun je met keuzelijstjes de door jou gewenste kwaliteit kiezen.

 12. Ingelogd op Alltunes met gegevens Allofmp3, geen probleem, maar mijn saldo is verdwenen, jammer.
  Ik hoop dat we binnenkort weer van een betrouwbare site gebruik kunnen maken, want dat is Allofmp3 toch altijd geweest.

 13. Da’s jammer Cor want normaal gesproken neem je je saldo mee! Ik gebruik overigens (ook toen allofmp3 nog online was) altijd alltunes! Als downloadmanager absoluut aan te raden. Een aantal bestellers hebben trouwens ook nog de beschikking over Memphis, maar daar kom je alleen maar als je voldoende hebt gedownload. Ik zit inmiddels rond de € 1200,=, zodat ik ook op Memphis uitgebreid kan rondneuzen en downloaden (Memphis ziet er net zo uit als AllofMP3 en MP3Sparks).
  Een tip: probeer ook eens MP3Fiesta!

 14. Ik kon gisteren na het downloaden van alltunes.exe met succes gebruik maken van dit programma met mijn gebruikersnaam + wachtwoord van Allof.
  Ook het downloaden via de geïntegreerde downloadmanager verliep vlekkeloos.
  En….mijn balance van ongeveer 46 dollar bij allof was overgeheveld naar Alltunes. Het probleem van Cor dat zijn saldo niet meer bij Alltunes is terug te vinden, vind ik merkwaardig.
  En Klaas, op welke website kan ik Memphis vinden?
  MP3Fiesta is niet slecht, maar kan zich naar mijn mening niet meten met de database aan muziek van Allof, c.q. Alltunes.

 15. Helaas, als ik sinds 6 juli het programma alltunes.exe opstart, krijg ik een error-venstertje. Is het nu echt over?

 16. Zaterdagmiddag, 14.00 uur opeens wel weer contact met alltunes.
  Alsof er niets aan de hand is. Afwachten maar weer.

 17. De link die de alltunes software geeft voor het kunnen
  storten op je Balance via een Pincode, leidt
  inmiddels helaas tot niets waar je wat aan hebt.
  Jammer.

 18. Heb ook geprobeerd om via deze weg te betalen, maar dit blijkt ook al weer niet meer te werken.

 19. Iedereen bedankt voor de tips. Dat Allofmp3 uit de lucht zou gaan stond vast en ik was daarom ook heel blij met MP3sparks. Zojuist via Alltunes aan het downloaden geslagen. Klaas bedankt voor de tip. Het werkt zeker prettig. Alles in één scherm. Super

 20. Thanx Hans voor je advies.
  Keek ik niet goed op de alltunes site? Of was de door jou ‘Refill Balance link’ er even niet? Maakt niet zo uit.
  Koen merkt terecht op dat betaling via die link niet meer werkt.

  Wat nu?

 21. Han en Koen,

  De mogelijkheid tot betalen werkt niet bij alle accounts.

  Om een of andere reden worden sommmige accounts voor de betaling doorgestuurd naar Chronopay als verwerker van creditcard betalingen. In dat geval krijg je een dode link. Heb je de mazzel dat jouw account verwijst naar Ecentru voor de betaling dan werkt het wel. Je kunt dan alleen met een MasterCard betalen.

 22. OK happy as I am. Ik heb mp3 sparks gevonden en inderdaad mijn saldo is overgezet. Album aangeklikt en . . . hoe krijg ik die nu binnen? Ik zal wel een programma moeten downloaden, HELP?

 23. Pieter,

  Het werkt exact hetzelfde als bij Allofmp3. Het makkelijkste is het installeren van Alltunes als downloadmanager, dan hoef je niet elke mp3 apart te downloaden.

 24. Beste,

  Op dit moment ligt naar mijn idee Sparks al weer uit de lucht. Via Alltunes heb ik alleen mijn saldo terug van Allof inderdaad. Maar mijn saldo van Sparks is spontaan verdwenen. Inloggen met mijn inlog van Sparks werkt ook niet. Hebben nog meer mensen last van het feit de site van Sparks weer niet werkt?

  Bedankt!

 25. Ja, ik heb ook gezien vanavond dat de site weer uit de lucht is. Afgelopen week nog net 1 cd kunnen downloaden. Ik wacht nog even met geld storten totdat ik wat meer vertrouwen krijg dat de site in de lucht blijft. Straks ben ik mijn geld kwijt.

 26. Hallo,
  Ik lees hier dat mp3sparks helemaal verdwenen is terwijl ik er net op ben ingeschreven, een uurtje geleden…
  en ik luister nu muziekjes…
  Maar goed, wat me dwarszit is dat mijn browser een waarschuwing geeft over de betalingsveiligheid van deze site. Iets over een niet erkend certificaat.
  ik snap er weinig van maar ga ondanks dat de muziek er erg verleidelijk is niet mijn creditcardgegevens aan die lui geven…
  Is er hier iemand die iets meer erover weet?

 27. Ze zijn inderdaad weer online. Zo af en toe liggen ze er uit, blijkbaar wordt er druk gesleuteld.

  Ik volg alles rond Allofmp3 al jaren. Ik heb nog nooit enig bewijs gezien van creditcard fraude. Zelf betaal ik al die jaren zonder probleem via creditcard.

 28. hallo,

  mp3fiesta heeft wel goede blues cd’s op de site staan , hellaas kan je daar blijkbaar niet betalen want bij confirm payment krijg je altijd – SWREG shop closed .
  iemand al een betaling gedaan bij mp3fiesta ?

 29. Allof, Alltunes, Sparks, het is één pot nat.
  Betalingen via die obscure bank op de Maagden Eilanden met een rekening in Letland lopen gesmeerd. Drie dagen na een internet betaling is het saldo aangevuld ( bij Alltunes èn Sparks ), met bonus èn extra bonus voor betaling in euros.

 30. Hallo Hans, Nico, en alle anderen

  Hierboven is sprake van betalen met Creditcard, maar ik krijg inderdaad als enige optie Mastercard aangeboden als ik Alltunes >> refill Balance volg
  Helaas heb ik Visa.
  Heeft iemand een link of handleiding hoe je via wat omwegen toch je Visacard geld kunt gebruiken bij Mp3sparks/ Alltunes/ Allofmp3 ?
  Ben al dagenlang aan het pielen om van m’n geld af te komen, een luxe probleem in feite, maar toch.
  Deze topic begint met de mogelijkheid dat als je de Russisch spreekt of (zoals ik) een Russische buurvrouw hebt, je via Allpay.cc kunt betalen.
  Heeft iemand dit al geprobeerd ?
  Wordt Visa daar wel geaccepteerd ?
  Dank voor iedere reactie.

  Maarten

 31. Maarten,

  Op de site http://www.mp3sparks.com kun je met Visa betalen.
  Ik gebruik die keuze niet want heb Mastercard &
  dat werkt al weer zo lang prima dat je vergeet dat er
  niet zo lang geleden veel problemen waren.
  Try this out.
  Alltunes heb ik al een tijdje niet meer gebruikt en het
  verbaast me dat daar alleen de optie Visa zou zijn (geweest?).
  Het is tenslotte het tweelingbroertje vam mp3sparks.
  http://www.mp3fiesta.com accepteert alleen Visa.
  Qua aanbod ook interessant echter wel 1 kwaliteit mp3.

 32. Betalen Alltunes ? Geen probleem. Volg gewoon de instructies en maak geld over van jouw bank naar hun bank ( in Letland ). Binnen 3 dagen is jouw saldo aangevuld en kun je weer ruimschoots toegeven aan je verslaving.

 33. De laatste tijd is mp3sparks voor mij niet meer bereikbaar. Weet iemand of ze nog bereikbaar zijn, of misschien weet iemand andere goede alternatieven?

 34. Ik kan nog wel in MP3Sparks en ook gewoon downloaden, maar betalen met Mastercard lukt niet meer. Ik vrees dat de Creditcardmaatschappijen ook hier weer een stokje voor steken net als eerst bij Allofmp3

 35. sparks blijft onbereikbaar. Als alternatief wil ik mp3fiesta proberen. Weet iemand of dit veilig is met betalingen?

 36. MP3 sparks is nog steeds regelmatig bereikbaar alleen betalingen gaa niet echt meer. Ben bang dat dit weer het einde gaat betekenen.

  @Matai:
  MP3 Fiesta is veilig met betalen, maar de site is stukken minder als MP3 Sparks. Het werkt gewoon niet prettig.

 37. Alltunes is nog wel bereikbaar en het saldo tegoed van Allof en Sparks komt daar ook te voorschijn. Betalen kun via een banktransfer en dat werkt uitstekend. Vandaag (electronisch ) over maken 5 dagen later is je saldo aangevuld !

 38. De optie om via een banktransfer te betalen heb ik ook al een maand of zo niet meer gezien. Waar heb je die gevonden?

 39. Zou ik ook wel willen weten. Waar vind je die link voor banktransfers?

 40. Wil graag muziek kopen op mp3fiesta, maar betalen per mastercard lukt niet. Weet iemand hoe dat moet? En, niet onbelangrijk, of het veilig is?

Reacties zijn gesloten.