We7: eerst reclame dan gratis muziek

We7 is een nieuw initiatief om het “illegaal” downloaden te bestrijden. Het idee is simpel, je laat muziek gratis downloaden en voegt 10 seconden reclame aan elke mp3 toe. De downloader betaalt dus niets en de artiest krijgt geld via de reclame-inkomsten. De mp3’s zijn niet voorzien van een kopieerbeveiliging. Je kunt er dus verder mee doen wat je wilt. Ook delen, maar volgens de gebruikersovereenkomst mag dat alleen via website van We7. Beschikbaar stellen op andere manieren is niet toegestaan.

Ha ha, denk je meteen, even die 10 seconden reclame er afknippen met bijvoorbeeld Mp3DirectCut en klaar is Kees. Helemaal waar, maar misschien ligt We7 daar niet wakker van. De reclame is toch al betaald en om het er uit te knippen moet je het toch minimaal één keer aanhoren. Dat jij er verder niet naar luistert zal We7 en de artiest mogelijk een zorg zijn. Ook reclamemakers zijn wel gewend dat veel van hun werk aan dovemans oren is gericht. Jij bekijkt of leest toch zeker ook niet alle reclames in de dag-en weekbladen? Bovendien zullen de meeste downloaders niet eens moeite doen om die 10 seconden te wissen.

Het wordt waarschijnlijk een groter probleem om platenmaatschappijen te vinden die hun muziek op deze manier willen laten aanbieden. Die zijn natuurlijk wel als de dood dat de gestripte versies op de p2p-netwerken opduiken. De kans dat deze aangepaste mp3-tjes op Limewire en trawanten verschijnen lijkt me in dit geval vrij groot. Laten zien dat je zo handig bent dat je de reclame er af kunt halen is voor menigeen voldoende aanleiding. Mp3-tjes op Limewire zetten die toch al schoon waren is wel heel erg suf. Dit verklaart waarom je op de p2p-netwerken betrekkelijk weinig muziek vindt die via drm-vrije aanbieders is aangeschaft.

In ieder geval staan de eerste mp3-tjes van o.a. Coolio, Herbie Hancock, Bananarama, Dave Matthews en Hall & Oates voor je klaar. 128 kbps en gecodeerd met iTunes, mmm…. dat kan beter.

Even registreren en je kunt ze binnenhalen. Tijd voor de commercials…. Ik ben zo weer terug.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *