Gaudio Studio: een Koreaanse stripper met extra’s

Veel muziekknutselaars gebruiken tooltjes om instrumenten of de vocals uit een track te isoleren.  Ik schreef al eerder over een paar tooltjes die ik zelf gebruik. Ik ontdekte recent een nog betere online tool om bijvoorbeeld de zang of de bas uit een mp3 te isoleren: Het Koreaanse Gaudio Studio.

Even inloggen via Google en je kunt direct aan de slag. Kwestie van een audiobestand uploaden of de URL van bijvoorbeeld een YouTube video plakken, even kiezen welke instrumenten je er uit wilt splitsen en op Request klikken. Het is trouwens (nog) een volledig gratis dienst.

Dan kan het even duren, want het is vaak nogal druk bij Gaudio, dus je track zal een tijdje in de wachtrij staan. Geen probleem want je geduld wordt beloond met een fantastische kwaliteit. Je kunt ook rustig de website sluiten om later even te kijken of je track al verwerkt is.

Resultaat

Het resultaat ziet er zo uit:

Beter basgeluid

Ik speel zelf bas in een coverbandje dus isoleer vaak de baspartij uit een nummer. Dat geeft bij al die andere tooltjes een matig resultaat met een metaalachtig geluid met bijgeluiden. Gaudio Studio doet dat vele malen beter,die stript de bas er prima uit. Resultaat: een bas zoals een bas moet klinken. Ook de kwaliteit van de andere gesplitste tracks is geweldig. Ik ben erg blij met deze dienst.

Tracks combineren

Bij het downloaden kun je kiezen welke instrumenten je wilt downloaden.

Via de optie Mixed kun je bijvoorbeeld een combi maken van de drums en de bas. Dat is lekker oefenen!

Alle bestanden blijven trouwens op je account beschikbaar dus je kunt ze ze daar afspelen en desgewenst later nog wat aanpassingen doen.

YouTube ripper

Je kunt natuurlijk ook de gesplitste tracks in één bestand downloaden, zo heb je meteen een uitstekende MP3-rip van de video.

Noraebang! Klap op de vuurpijl

Gaudio Studio heeft nog een andere bijzonder handige optie. Heb je wel eens geprobeerd een met de muziek gesynchroniseerde songtekst te maken? Een regelrechte k*tklus. Met Noraebang (Koreaans voor karaoke) wordt dat een KAI (Koreaanse Artificial Intelligence) klusje. Een fluitje van een cent. MP3 en een tekstbestandje met de songtekst uploaden, even geduldig wachten en er staat een perfect gesynchroniseerde tekst in je account. Werkt ook met de URL van een YouTube video. Alleen het txt-bestandje met de songtekst moet je nog wel even zelf maken.

Karaoke op je mobiel

Als je site opent op je mobiel kun je de zangpartij direct oefenen. Op de mobiel is dat net wat duidelijker.

Ik heb als experiment even een leadsheet ( tekst + akkoorden) van een track van onze band gebruikt. Dat werkt ook. Niet 100% correct maar wel bruikbaar.  Misschien kan ik het met wat aanpassingen nog verbeteren. Ook een handig hulpmiddel bij het instuderen van een nieuw nummer.

Waar blijven die gesynchroniseerde lyrics?

Je kunt de track downloaden, maar ik heb nog geen idee waar de gesynchroniseerde lyrics blijven. Mocht iemand weten hoe ik die ook buiten Gaudio Studio kan afspelen? Ik hoor het graag.

Ik heb er ook een demovideo van gemaakt. Zie en hoor je meteen hoe goed het werkt.

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *