Het raadsel van mijn Wrapped

Elk jaar weer een verrassing de Spotify Wrapped. Ik zie massa’s gebruikers pronken met hun superieure muzieksmaak.  Helaas zit dat er voor mij dit jaar niet in.  Het overall beeld van mijn muzieksmaak ziet er nog redelijk goed uit. Maar kijk eens naar mijn overzicht van favoriete artiesten! Wat flikt Spotify me nu?

 

Alsof ik de hele dag hondenmuziek draai! Ik schaam mij diep voor deze lijst en kan het echt niet verklaren. Als ik voor de hond een playlist opzet als hij alleen thuis is gebruik ik daarvoor een ander ( zijn eigen) account. En dan niet eens een playlist van de “artiest” Honden Muziek of een van die andere in de lijst. Ik zet dan standaard deze lijst van Sleep and Mindfullness op. Mijn hond herkent deze muziek en kruipt direct op zijn een plekje op de bank. Dat kan het dus ook niet zijn. Ik sta echt voor een raadsel. Met zo’n hondenprofiel zou je verwachten dat ook mijn Discover Weekly en andere door het algoritme gegenereerde lijsten vergeven zijn van de honden. Gelukkig is daar geen sprake van. Ik ben meestal erg blij met mijn hondenvrije Discover Weekly.

Je zou toch verwachten dat in het overzicht van genres dan ook iets van de hondenrelaxmuziek zou verschijnen. Iets als ambient of new age. Niets daarvan. Ook in mijn meest gedraaide nummers is geen hondentrack te bespeuren. Het zijn mogelijk wel de meest afgespeelde nummers, maar helaas niet echt mijn favoriete nummers. Sober van P!nk heb ik wat vaker gedraaid om de stringspartijen in te studeren voor één van de bandjes waarin ik speel.  De band Eastwood is een band die ik heb ontdekt in het kader van mijn Undiscovered Weekly playlist. Hun album beviel me wel dus dat ik dat wat vaker heb gedraaid, klopt wel. Heartbeat City is een nummer dat om onduidelijke reden steeds verschijnt in mijn Jouw Daily lijst. Ik heb dat nummer nog nooit uit eigen beweging opgezet. De andere vermeldingen zijn ook het gevolg van oefensessies voor de bas- of toetsenpartijen. Blijkbaar luister ik niet vaak dezelfde nummers of artiesten, waardoor elk nummer of artiest die ik wat vaker draai meteen in de toplijst verschijnt. Ik ben in feite een lean back luisteraar, achteroverleunend laat ik de muziek op me afkomen. Daarvoor wordt ik nu min of meer gestraft.

Je luistergedrag op een kassabonnetje

Zoekend naar een verklaring ontdekte ik in het supportforum van Spotify de site Receiptify . Geweldig leuke webapp die je snel een inzicht geeft in je luistergedrag in de vorm van een verkreukeld kassabonnetje. Als ik in Receiptify kijk klopt het wel dat als ik iets maar even meer dan twee keer draai dat nummer meteen in mijn top 10 verschijnt. Toch verklaart dat nog steeds niet al die hondenmuziek in de artiestenlijst. Mijn lijst van favoriete artiesten over de afgelopen 6 maanden en all time ziet er in Receiptify zo uit:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog steeds veel hondenmuziek en gek genoeg van andere makers. Sleepy Dogs staat bijvoorbeeld weer niet in mijn Wrapped.

Het blijft raadselachtig. Benieuwd wat het volgend jaar wordt. Ik ga in ieder geval minder muziek oefenen via Spotify en honden zoveel mogelijk mijden. Misschien heb ik dan volgend jaar wel een eclectische lijst.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *