Spelen met Suno: Maak je eigen Rammstein track

Zolang het veelbelovende Udio nog niet beschikbaar is (Update:inmiddels wel) vermaak ik me prima met Suno. De gratis credits waren uiteraard al snel op dus ik heb toch maar even een maandabonnementje gekocht. Voor €9,50 krijg ik 2500 credits, goed voor 250 songs. Dat krijg ik deze maand niet eens op, dus snel opzeggen weer. De kunst van Suno is het maken van de juiste opdracht (prompt). Wat prima werkt is de kunst afkijken. Beter goed gejat dan slecht bedacht. Ik vond in Suno een prima track met de onvervalste Rammstein sound.

De juiste prompt kopiëren

Gebruik de optie Reuse prompt en je hebt het recept voor een Rammstein song al voor een groot deel binnen. Suno opent een nieuw Create scherm met de oorspronkelijke tekst en de prompt is ingevuld.  

Maak je eigen Rammstein tekst

Je hebt natuurlijk wel een echte Rammsteinachtige tekst nodig. Daarvoor maken we even een uitstapje naar ChatGPT. Ik heb met behulp van Google Translate een prompt in het Duits gemaakt maar dat hoeft niet. “Schrijf een songtekst in het Duits in de stijl van Rammstein met als onderwerp Currywurst” werkt ook. Probeer maar eens.

Tip!: vraag ChatGPT meteen de Engelse termen voor Strophe, refrain, brücke etc  te gebruiken en deze termen tussen blokhaken te zetten. Kan ook als vervolgvraag. Dan is de tekst meteen klaar om in Suno te plakken. Bijvoorbeeld: “Schrijf een songtekst in het Duits in de stijl van Rammstein met als onderwerp Currywurst. Uitsluitend de Tags als Verse etc. in het Engels tussen blokhaken. songtekst zonder Engelse vertaling.”

Chat GPT leverde deze songtekst:   Prima, een complete Duitse songtekst in de voor Suno benodigde opmaak.  Vanwege de 2 minuten per keer limiet in Suno is het even te veel tekst om in één keer de song te maken, daarom gaan we dat in een paar stappen doen.

Tekst toevoegen en bewerken

Voeg aan het begin bijvoorbeeld  [Instrumental Intro] in en en plak daarna de tekst van  [Verse1],[Chorus] en [Verse 2] in het Lyrics veld. Als de song klaar is kies je de versie die je het best bevalt. Luister even op welk punt (minuut:seconde) je het beste de resterende tekst kunt toevoegen en klik op Extend Je komt weer terug in het create scherm. Verwijder alleen de tekst en plak weer maximaal 3 delen van de GPT songtekst in het veld. Verander zonodig nog het gewenste tijdstip bij Extend from: Klik op Continue en je krijgt 2 opties voor de rest van de song. Kies weer het beste resultaat en laat deze aan de song toevoegen via de optie Get Whole Song Is nog niet de complete songtekst verwerkt dan kun je deze Full song via de optie Extend uitbreiden met de rest van de tekst. Eventueel kun je nog dingen toevoegen als [Guitar Solo] ,[Outro] of [End]. De uitkomst daarvan is vaak onvoorspelbaar. Luister maar eens naar mijn Rammstein song Sonnenbrand

Was het niet helemaal duidelijk?

Kijk dan de video, doe ik het ff voor.

Andere bands of artiesten imiteren?

Dat kan uiteraard ook.

Linkin Park bijvoorbeeld? Probeer deze dan.

Goed zoeken in de bibliotheek van Suno en “jat” de prompt. Tekst laten maken en gaan. Mocht je wat leuks in elkaar hebben gedraaid, zet de link in de commentaren hieronder.    

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *