Stemvergelijker: AudioShake of Lalal.ai?

Zal je altijd zien. Heb ik net een artikel gepost over isoleren van instrumenten uit een audiobestand, verschijnt er wat nieuws: indie.audioshake.ai

Ook deze site kan uit een bestaand audiobestand een instrument isoleren, de Engelse term daarvoor is een “stem”.

Is AudioShake nu beter dan het door mij aangeprezen Lalal.ai?

Het is in ieder geval aanzienlijk duurder. Per “stem” kost het je $10 voor een (slechts) 128 kbps mp3-versie of $16 voor een wav. Dat is nogal wat. Het kan wel goedkoper maar dan zit je vast aan een abonnement van minimaal $20 voor max 4 stems per maand.

Merkwaardig concept

AudioShake is eigenlijk alleen bestemd voor tracks waarvan je zelf de rechten bezit. Probeer je een ander bestand loop je de kans dat je de melding krijgt: “This song might not belong to you“. Waterdicht blijkt dit systeem niet want ik kreeg andere “illegale” bestanden er wel doorheen.

Dat het alleen kan voor de eigen songs van in artiest is toch wat merkwaardig. Je zou denken dat die toch wel op een andere manier toegang hebben tot een afzonderlijk geluidsspoor. Desnoods zing of speel je het zelf even opnieuw in.

Veel duurder maar ook veel beter? Oordeel zelf:

Op de site van AudioShake staat als voorbeeld de song Future van Torches. Ik dacht laat ik die eens met Lalal.ai splitten. Dit zijn de resultaten.

Vocals
Bass
Drum
Other

 

Vergelijk deze nu eens met de voorbeelden op AudioShake. Je weet genoeg denk ik?

AudioShake your money maker!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *