1976, het geboortejaar van diverse grote voetballers, zoals Clarence Seedorf, Ruud van Nistelrooy, Patrick Kluivert en Boudewijn Zenden. Ook Armin van Buuren zag dat jaar het levenslicht. Hotel California van de Eagles werd in 1976 uitgebracht. Een muzikaal hoogtepunt.

Deel 11 van de serie Alle 13 Goed, bevat echter geen nummers die later als hoogtepunten zouden worden gezien. Je bent de meeste misschien al vergeten. Misschien is het daardoor nog leuker om eens te kijken of er bij afspelen nog herinneringen bovenkomen.

 • Leo Sayer – You Make Me Feel Like Dancing
  De kleine man met de grote schoenen en de hoge stem, scoorde hiermee een redelijke hit, nummer 11 in de Top40. Toch zal dit nummer nog wel in je geheugen gegrift staan. Ik hem samen met mijn zus nog live gezien in de RAI. Best een aardig concert. Beeld dat is blijven hangen is dat hij op zijn zangmonitors ging staan met zijn witte schoenen.
 • Nazareth -I  Don’t Want To Go On Without You
  Anders dan hun Love Hurts werd dit geen hit. Verder dan de Tipparade is deze song nooit gekomen.
 • Kamahl – She’s Not Easy
  Ga er naar aan staan om een opvolger van de hit  The Elephant Song te maken. Het maken lukte nog wel, het opnieuw een hit scoren lukte niet. Dat lukte nog wel met de later uitgebrachte single Save the Whale. Kamahl moet het duidelijk hebben van grote grijze beesten.
 • Rob de Nijs – Ik Laat Je Vrij
  Een vergeten liedje van Rob. Leuk om deze eens uit de mottenballen te halen.
 • Barry White -Don’t Make Me Wait Too Long
  Barry is ook op deze editie aanwezig. Hij liet niet lang op zich wachten. Geen hit in Nederland, maar wel een bescheiden hit – 15e plek – bij onze zuiderburen.
 • Big Mouth & Little Eve – Daddy, Won’t You Play Me
  McNeal werd ingeruild voor Little Eve. Dat pakte nog redelijk succesvol uit, maar deze song scoorde niet.
 • Mieke Telkamp & Willy Alberti – Laat Je Gaan
  Met deze cover van Che Sara van José Feliciano wist dit gelegenheidsduo geen horden naar de platenzaken te lokken.
 • The Ritchie Family – The Best Disco In Town (Part 2)
  Deel 1 stond op de A-kant van deze single, Deel 2 op de B-kant, Twee voor de prijs van één scoort altijd goed in Nederland. Het werd dan ook een dikke discohit. Toppositie, plek 2 in de Top40.
 • Trinity – First Of June
  Ik kende deze niet meer, maar dit aardige nummer van deze Belgische groep heeft precies de sound uit dit tijdperk. Luister maar eens. Geproduceerd door – heb je hem weer- Hans van Hemert. Jammer alleen dat dit nummer nooit op Spotify is uitgebracht. Geen nood, je kunt First of June hier als MP3 downloaden. Onderaan de pagina staat een video waarin wordt uitgelegd hoe je deze aan Spotify kan toevoegen.
 • James & Bobby Purify – I’m Your Puppet
  Dit nummer is ongelofelijk vaak gecovered, van Marvin Gaye tot Cliff Richard. Het werd al in 1968 uitgebracht, maar deze nieuwe opname bezorgde James & Bobby wel een wereldwijde hit.
 • Corry – Het Is Voorbij
  Áls je dit nummer luistert zou je niet verwachten dat het toch nog een 21e plek in de Top40 zou halen. Corry boerde goed in de Top40 met een hele serie hits.
 • The Love Unlimited Orchestra – My Sweet Summer Suite
  Dit door Barry White geformeerde orkest scoorde twee hits, Love’s Theme en Rhapsody in White. My Sweet Summer Suite scoorde niet.
 • Frida Boccara– L’arbre D’amour
  Cent mille Chansons ken je misschien wel. De l’arbe d’amour is helaas  nooit tot bloei gekomen.
 • Orchestra Harry van Hoof – Once Upon A Time In The West.
  Als een extraatje (14e nummer) de klassieker van Ennio Morricone in de uitvoering  van dit Nederlandse orkest met een hoofdrol voor de gitarist Piet Souer. Harry maakte ooit deel uit van de Rockets van Peter Koelewijn en ontwikkelde zich vooral als arrangeur. Hij dirigeerde vaak het orkest bij Nederlandse inzendingen op het Eurovisie Songfestival. Hij componeerde ook. How Do You Do van Mouth & MacNeal is van zijn hand

Ontbrekende nummers toevoegen

Wil je het ontbrekende nummer van Trinity aan je playlist op Spotify toevoegen.  Het werkt zo:

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *