Download.nl exit

Na 3 jaar heeft Download.nl de downloadwinkel gesloten. “De online muziekmarkt heeft zich niet zo ontwikkeld als in beginsel werd gedacht”. Met andere woorden er was niet voldoende aan te verdienen. Er was volgens de woordvoerder niet op te boksen tegen de marktleider iTunes.

Maar alleen iTunes is niet voldoende om de teruglopende verkopen van cd’s te compenseren. Betaald downloaden wil gewoon nog steeds niet aanslaan.

Dat is ook duidelijk te merken aan de reacties die wij krijgen. Op onze site besteden we ruim aandacht aan de betaalde downloadsites. We krijgen massa’s vragen maar de vragen over deze sites zijn op de vingers van een hand te tellen. Er is echter een uitzondering, Allofmp3, daar bestaat wel veel interesse voor. Dat geeft eigenlijk wel aan waar de oorzaak zit.

De prijzen van de downloadwinkels liggen veel te hoog. De gevoelswaarde van een download is veel lager dan de 99 cent die de muziekindustrie eigenlijk al minimaal vindt.
Maar is het nu niet allemaal te laat?  Zou een prijsverlaging nog helpen? Het grote publiek heeft de weg naar de gratis downloadparadijzen gevonden.

Paul Molenaar van Ilse media, eigenaar van Download.nl, vat het in zijn weblog treffend samen:

“Balen. Maar de muziekindustrie blijft vooralsnog dom en kortzichtig. So be it. Game of Life. Darwin”.

Kwestie van “Survival of the fittest” dus, de muziekindustrie is nog steeds niet aangepast aan internet en is zo een bedreigde diersoort geworden.
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *