Video en luisterboeken in Spotify

Spotify heeft al tijden plannen om meer met video te doen. Zonder aankondiging zie ik nu opeens steeds meer video’s verschijnen, tenminste in de desktop app.  Kijk maar eens naar dit voorbeeld:

Open ik dezelfde pagina op mijn tablet dan zijn die video’s ineens verdwenen. Vreemd, dat zou toch ook prima op een tablet kunnen werken.
Hoe dan ook, ik heb al wat fraaie video’s gezien. Ze zien er full screen prima uit. Jammer dat je ze niet vanaf de desktop naar je Chromecast kunt sturen, want deze video’s op de TV kijken en luisteren is eigenlijk wel een must.

Update 20-1-2024

Op mijn Android TV heb ik nu ook de mogelijkheid over te schakelen naar video. Beter! Nog wel jammer dat je bij elk nummer opnieuw de videoweergave moet starten. Het kan ook door via Spotify Connect vanaf de desktop je TV te kiezen. De video speelt dan af in de Spotify op je TV.

Het starten van een video op de desktop werkt trouwens nog wel wat omslachtig. Je moet wel het venster “Wordt nu afgespeeld” open zetten. Daar zie je dan een optie om de video te starten. Jammer dat ze een playlist met video niet achter elkaar kunt afspelen. Je moet bij elk volgend nummer weer overschakelen naar de videowaargave.

Jammer dat je de video’s tussen de tracks moet zoeken. Je krijgt wel een beetje hulp want als je iets afspeelt van een artiest waarvan ook video’s beschikbaar zijn verschijnt in het “wordt nu afgespeeld”venster “Related videos”.

Kom op Spotify! Pak even door en introduceer de categorie video in de zoekresultaten en de bibliotheek. Concurrent Apple Music  heeft dat wel. Jullie willen als marktleider toch niet achterblijven?

Ik heb een playlist gemaakt met willekeurig wat videotracks die ik tegenkwam. Hij staat open dus als je wat moois vindt, zet hem erbij.

Luisterboeken

Ook blijkt Spotify inmiddels ook een flinke voorraad Nederlandse luisterboeken te bevatten. Ik wist dat ze daarmee bezig waren, maar dat er een inmiddels een behoorlijke voorraad Nederlandse boeken is wist ik niet. Niet zo gek, want net zoals de video’s zitten de luisterboeken nogal verstopt. Als je zoekt op titel of auteur staan ze als vermomd als Album in de lijst. Gelukkig deze keer ook gewoon in de mobiele apps.

Ook voor de kleintjes zijn er luisterboeken van bijvoorbeeld Fien en Teun en Dikkie Dik. Dus heb je een keer geen zin om voor te lezen? Laat het aan Spotify over.

Maar Spotify, Als je het doet doe het dan goed . Waar blijft de categorie Luisterboeken? Maakt het allemaal wat makkelijker en duidelijker toch?

Wel mooi dat je dit er in je Premium account gratis bijkrijgt. Zelfs in de gratis versie is er een beperkt aanbod.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *