AI en Tonight van Son Mieux

Als ik de hit Tonight van Son Mieux hoor moet ik steeds denken aan Angels van Robbie Williams. Heb jij dat ook? Ik vroeg me af of de AI in het algoritme van Spotify ook deze overeenkomst hoort. Dat vraagt om een test.

De nummerradio van Spotify levert dit op:

Geen Angels te bekennen. Wel opvallend: Veel muziek van Nederlandse artiesten. Dat is wel een erg makkelijke overeenkomst, maar qua muziek ben ik niet erg onder de indruk.

Ik dacht laat ik als extra op de vergelijkende test Spotify-Deezer dit ook eens met de nummermix van Deezer proberen.

 

Hier zie ik ook geen Angels voorbij vliegen, maar het levert gek genoeg ook vrijwel alleen tracks van Nederlandse artiesten op. Toch komt er geen enkele track in beide lijsten voor. Blijkbaar werken de algoritmes van deze diensten toch net even anders, behalve dan de voor de hand liggende link met Nederlandse artiesten.

Ik heb het ook nog even andersom geprobeerd door te kijken of Nummerradio of een Nummermix op basis van Angels misschien wel een vermelding van Tonight zouden opleveren. Dat leverde ook niets op.

Er zit dan toch ergens een connectie tussen Tonight en Angels in mijn brein die niet in de data van het algoritme is te vatten. Artificial Intelligence laat het op dit punt afweten. Misschien is dat ook wel fijn.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *