AI voice changing nu ook bij Lalal.ai

Het gaat razendsnel met de ontwikkelingen rond AI op muziekgebied.  De ene na de andere dienst stort zich op het fenomeen Voice Changing.

De website Lalal.ai staat al een tijdje bekend als één van de diensten waar je een song kunt splitsen in zang en begeleiding of zelfs per instrument. Ze hebben nu ook het veranderen van de zangstem aan het assortiment toegevoegd. Voorlopig is het een Betaversie (testversie) en daarom geheel gratis. Je kunt kiezen uit de stemmen van 16 bekende artiesten, waaronder Taylor Swift, Lady Gaga, Eminem, Elvis Presly en Frank Sinatra.

Ik heb het even uitgeprobeerd. Het werkt in ieder geval heel eenvoudig. Het is erg gebruiksvriendelijk opgezet. De resultaten zijn nogal wisselend. Je moet echt wel als begin een opname hebben van een stem die al een beetje lijkt op die van de artiest, anders lijkt het echt niet als bijvoorbeeld de echte Frank Sinatra.

Ik mis de meer geavanceerde opties zoals bijvoorbeeld Kits.ai die heeft. Verandering van toonhoogte met name, om van een mannenstem een vrouwenstem te maken, of andersom. Zo’n verrassend goede stemverandering als in Shot in the Dark hieronder krijg ik met Lalal.ai niet voor elkaar.

Voor degenen die niet zo handig zijn, biedt Lalal.ai wel een toegankelijke oplossing. Het is gratis dus je kunt er lekker mee experimenteren.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *