Groene streams op Spotify

Ik zag dat er op Spotify een nieuwe single is uitgebracht van David Bowie.

Het blijkt een remix van het nummer Get Real uit 1994.

Als artiesten staan vermeld David Bowie, Brian Eno en NATURE. Wie is NATURE? Eén of andere remixer?  Ik keek op het artiestenprofiel van NATURE en vond daar vooral tracks met regengeluiden. Is dat weer zo iemand die geld probeert te verdienen met natuurgeluid? Het blijkt echter heel anders te liggen. Het gaat hier om moeder natuur zelf., die is officieel een artiest geworden. Hoe zit dat?

Artiesten kunnen er  namelijk voor kiezen om ‘Nature’ officieel als meewerkende artiest aan te merken. Een deel van hun verdiensten gaat dan naar goede doelen die zich met natuurbescherming bezighouden. In het geval van de single van Bowie en Eno gaat dus 1/3 deel van de opbrengsten naar de natuurbescherming, dankzij de vermelding feat NATURE.

Het initiatief komt van het Museum for the United Nations.  Het plan is opgezet in nauwe samenwerking met muzikanten, creatieven en verschillende natuur- en milieuorganisaties.

Streamen voor de natuur

Ik vind dat een prima initiatief. Het verdient zeker navolging. Gelet op het aantal streams dat wordt genoemd in het profiel van NATURE kan het aardig wat geld opbrengen. Ben je benieuwd wat jouw stream via Spotify of andere muziekdiensten oplevert voor moedertje natuur? Reken het maar even uit.

Werken aan natuurbehoud door muziek te luisteren, dat klinkt wel goed toch? Slinger deze playlist maar aan.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *