Kits brengt Taylor Swift en John Mayer weer samen

Sorry, deze titel lijkt iets voor een juice kanaal ( met een spel- en taalfout). Dit gaat echter niet over relaties, nee het gaat om weer zo’n geweldige AI-tool voor muziek, waarmee je heerlijk kunt spelen. Kits.ai

Wat kun je met Kits?

  • Vocalen door een ander laten zingen;
  • Je eigen stem verwerken en gebruiken;
  • Autotune inschakelen;
  • Twee vocalisten blenden tot een nieuwe unieke stem;
  • Vocalen verwijderen;
  • Zang omzetten in een instrument;
  • Tracks masteren met AI;
  • Achtergrond vocalen verwijderen;
  • Songs splitsen in tracks per instrument.

Kortom een soort Zwitsers zakmes voor muziekknutselaars. Het mooie is het is grotendeels gratis. Alleen als je je tracks wilt downloaden heb je een abonnement nodig. Ik ben er mee aan de slag gegaan en het is echt een fantastische tool, die ook nog eens eenvoudig is in het gebruik. Je kunt Kits prima gebruiken om je creaties in Suno of Udio na te behandelen, maar laat ik eens een ander voorbeeld geven. We gaan John Mayer en Taylor Swift samenbrengen voor een duet.

YouTube audio splitsen in tracks

Ik heb een geweldige cover door Clemens Wenners door Kits laten splitsen in Vocalen en instrumenten.

Kwestie van de Stem Splitter van Kits openen en de YouTube URL kopiëren en in Kits plakken. Klik op Split Stems.

 

Resultaat:

Dan de tracks downloaden (heb je wel een account nodig), maar je kunt dat omzeilen door de tracks met bijvoorbeeld met Audacity op te nemen.  of het splitsen over te laten aan bijvoorbeeld Vocalremover. Over Audacity gesproken. Het kan handig zijn de vocals alvast even in Audacity te laden en eventuele storende geluiden in de stiltes te vervangen door echte stilte. Exporteer het bestand daarna als een mono-bestand, dat is ook beter voor het uiteindelijke resultaat.

Stem vervangen

De vocals van Clemens zijn eigenlijk al prima, maar laat ik die nu eens met Kits veranderen. Kits heeft diverse rechtenvrije stemmen in voorraad. Je kunt die rustig even uitproberen om te kijken hoe het werkt. 

Het is misschien leuker om de echte John Mayer in te schakelen. Ik haal zijn stem op bij weights.gg. Is helemaal gratis.

Ze hebben meerdere versies. Ik kies voor de veiligheid de meest gebruikte en download dit model. Je krijgt dan een zipfile binnen, dat je uiteraard even moet uitpakken.  

Je vindt in dan in ieder geval een PTH-bestand ( daar zit de stem in) en soms een INDEX- bestand. Dat laatste bestand geeft aan hoe de stem moet worden toegepast, maar het is niet altijd nodig. Alleen een PTH-bestand werkt ook.

Om straks stemmen uit elkaar te kunnen houden is het handig deze bestanden te hernoemen naar de artiest.

Nu deze bestanden aan Kits toevoegen. Daarvoor ga je naar in Kits naar My voices en klik op Uploaded.

Via de optie Upload voice upload je vervolgens de pth- en indexfile. Wijst zichzelf. Na een klik op Upload Model, staat John in My Voices.

Klik op Use voice en je ziet onderstaand scherm.

 

Dan laad je de vocal track van Clemens Wenners en klik je op Convert. Dan is het even wachten en zie je rechts in de Output de voice over van John Mayer. Dan download ( of rip) je die audio en voegt alle tracks weer samen in Audacity.

Is het volume tussen vocals en instrumenten niet helemaal in orde dan kun je dat nog even aanpassen. De song met nieuwe vocals is klaar. Exporteren maar.

Laten we Taylor er nog even bijhalen

Het keek me leuk om er een duetje van te maken met John en Taylor weer bij elkaar. Dat kan ook.

Ga weer naar weights.gg en zoek de stem van Taylor op. Voeg die op dezelfde manier als beschreven bij John Mayer toe aan Kits.

Wacht even met converteren want in dit geval is  een extra aanpassing in Kits nodig. Omdat de stem van Taylor hoger is dan die van John moeten we de toonhoogte van de vocals verhogen. Om in dezelfde toonsoort te blijven als de begeleiding doen we dat met een octaaf , dat is 12 halve tonen. Bij Pitch Shift stel je dan 12 in.

 

Daarna kun je op Convert klikken. Even wachten en de versie van Taylor is klaar. Die weer even aan Audacity toevoegen, zonodig volumes aanpassen, hier en daar één partij dempen en het duet is klaar.

Wil je het resultaat horen?

Klinkt best leuk toch? Clemens Wenners, bedankt voor de perfecte begeleiding!

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *