Eindelijk HiFi audio in Spotify en nog een leuk extraatje: My Spotify!

Het is een vurige wens van vele gebruikers. HiFi audio in Spotify. We horen ar jaren dat Spotify van plan is dit te implementeren, maar het kwam er maar niet van.

Volgens deze betrouwbare bron lijkt het nu toch echt te gebeuren, in ieder geval nog in dit jaar. Het gaat je wel wat kosten, een HiFi abonnement( gaat waarschijnlijk Supremium heten) wordt zo’n 5 Euro duurder. Je krijgt er ook nog een paar extra mogelijkheden bij om gepersonaliseerde playlists te maken voor speciale gebeurtenissen, datum en jaargetijden.

Prijst Spotify zich uit de markt?

Spotify kiest met Supremium  voor een andere insteek dan concurrent Apple Music die HiFi audio en zelfs Dolby Atmos zonder meerprijs aanbiedt in hun standaardabonnement van 11 Euro per maand. Ook Amazon Music en Tidal bieden HiFi en Dolby Atmos aan in hun standaard abonnement. Spotify vertrouwt blijkbaar op de trouw van van bestaande gebruikers en de ijzersterke apps en aanbevelingen, die gebruikers die toch graag HiFi audio willen krijgen binnenboord houdt, ook al is dat duurder. Is Spotify misschien overmoedig geworden door het succes van de recente prijsverhogingen, die zo goed als geen opzeggingen opleverden?

My Spotify: met o.a. een dagelijkse Spotify Wrapped.

Spotify komt met nog een nieuwtje. Je hoeft straks niet meer tot het einde van het jaar te wachten totdat je kunt pronken met je excellente muzieksmaak door je Spotify Wrapped te delen. Dat kun je binnenkort dagelijks door de introductie van een nieuwe app: My Spotify. Het gaat er zo uitzien.( Krijgen we nu een blauw logo?)

Luisteraars krijgen banners en berichten, waarin bijvoorbeeld staat dat je de afgelopen maand veel naar Joost Klein hebt geluisterd en je daarom een speciale Joost Klein Mix-playlist krijgt. Ook een bericht dat je in de ochtend vaak luistert naar “Here comes the sun” waarna op basis daarvan een speciale Ochtend playlist wordt gemaakt.

Het is de bedoeling dat ook de AI DJ ( in Nederland nog steeds niet beschikbaar) in deze nieuwe app wordt opgenomen. Ook Blend en Jouw Daily verhuizen naar deze app.

Om te beginnen wordt My Spotify in de Verenigde Staten, Canada, de UK , Ierland, Australië en Nieuw Zeeland gelanceerd. Of en wanneer de app in Nederland beschikbaar komt is nog niet bekend.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *