Mijn Suno song staat op Spotify maar….

Het experiment is geslaagd. Ik heb Suno een song laten maken en deze door Routenote laten uitbrengen op Spotify en andere streamingsdiensten. Hier is ie, een mierzoete pianoballade van Anna Isakson.

 

Door de mand gevallen

Een Suno song op Spotify zetten blijkt simpel te doen. Toch is het niet helemaal vlekkeloos verlopen. Ik kreeg namelijk van Routenote het volgende bericht:

Wat betekent dat nu precies? Zijn er in deze Suno track delen van andere nummers met copyright aangetroffen?  En wat is precies Content ID?

Google legt dat laatste gelukkig duidelijk uit.

Ik heb ook navraag gedaan bij Routenote en kreeg de volgende toelichting:

Your release has been reviewed, unfortunately, content recognition is unable to be approved on this occasion due to the presence of AI content, which content recognition stores do not accept.

Oops, hebben ze toch op één of andere manier doorgekregen dat er sprake is van een met AI gemaakt nummer. Knap dat ze dat kunnen herkennen, maar ik heb geen idee hoe dat werkt.

Dus geen “Fragments of Love” op YouTube, TikTok en Facebook/Insta. Jammer maar helaas.

Toch even checken op YouTube en wat blijkt?

 

Hij staat toch gewoon op YouTube! Snap jij het nog? Ik in ieder geval niet. Routenote toch maar even om opheldering gevraagd. Tot op heden geen reactie.

Het blijft een schimmig gebeuren. Spotify lukt zonder problemen, YouTube niet maar toch weer wel. Conclusie is wel dat je toch niet helemaal onopgemerkt een AI track stiekem als een eigen creatie kunt uitbrengen.

Misschien is dat maar goed ook. Het helemaal blokkeren van door AI gecreëerde muziek lijkt slechts een kleine stap.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *